settings icon
share icon
Întrebare

Mai e posibilă recuperarea virginității pentru persoanele născute din nou?

Răspuns


Recuperarea virginității prin restaurare spirituală este afirmația că, după ce a întreținut relații sexuale, un om poate fi readus la starea de virgin prin înnoire spirituală, făgăduind puritate sexuală până la căsătorie și cerându-I iertare lui Dumnezeu. Unele femei au dus ideea de virginitate recuperată atât de departe, încât s-au supus operației, ca să revină la starea fizică/sexuală de „virgine”.

Presiunea asupra unor creștini de a deveni „virgini prin naștere din nou” pare să se datoreze temerii de condamnare din partea fraților și surorilor din comunitatea creștină sau poate temerii că Dumnezeu nu va accepta un om care a întreținut relații sexuale premaritale, dacă nu a făcut niște pași pentru a deveni „virgin recuperat prin naștere din nou”. Niciunul dintre aceste motive nu ar trebui să reprezinte o preocupare, pentru că Dumnezeu oferă iertare și har tuturor celor care le cer cu o inimă sinceră (1 Ioan 1.9). Nu trebuie să încercăm să reabilităm pentru noi ceea ce Dumnezeu a reabilitat deja în noi din punct de vedere spiritual.

Biblia spune că atunci când ne naștem din nou, suntem făpturi noi, sinele nostru e mort și aparține trecutului și avem o viață nouă care ne e dată de Duhul Sfânt al lui Dumnezeu (2 Corinteni 5.17). Aceasta înseamnă că Dumnezeu alege să nu-Și mai amintească de fărădelegile noastre din trecut (Ieremia 31.34), inclusiv pierderea virginității înainte de căsătorie. Păcatele noastre sunt atât de departe de noi cât e răsăritul de apus (Psalmul 103.12). Nu e absolut nicio îndoială că Dumnezeu va ierta păcatul sexului înainte de căsătorie. Dragostea lui Dumnezeu pentru un om nu e diminuată datorită greșelilor pe care le-a făcut.

Însă cu toate că păcatele nu ne mai sunt ținute în socoteală, ele tot sunt foarte reale și continuă să aibă consecințe pământești. Odată ce un act s-a înfăptuit, e înfăptuit. Prin urmare, nu e posibil să pretinzi virginitate prin nașterea din nou, așa cum nu e posibil să anulezi consecințele oricărui alt păcat pe care îl comitem. Totuși, putem lăsa în urmă sentimentele de vinovăție asociate cu faptul că am avut parte de sex premarital. Acest fel de vinovăție ne poate face să ne îndoim de puterea de iertare a lui Dumnezeu, pentru că nu ne putem ierta pe noi înșine. Ne putem afla sub tirania emoțiilor și simțim că suntem prea răi ca să putem fi iertați. Și acest lucru se datorează câtorva motive. Mai întâi de toate, conștiința se opune iertării. Conștiința acționează pe baza vinovăției și a conștientizării, nu a harului și a îndurării. În al doilea rând, Satan e „pârâșul fraților” (Apocalipsa 12.10) și va face tot ceea ce-i va sta în putință să ascundă vederii dragostea și bunătatea lui Dumnezeu. Însă Satan e un mincinos și tatăl minciunii (Ioan 8.44). Odată ce ne dăm seama că e în avantajul lui să ne țină imobilizați de sentimentele noastre de vinovăție, putem respinge minciunile lui, ne putem ține de promisiunile Scripturii, putem crede cu adevărat că am murit față de păcat și să începem să trăim pentru Dumnezeu în Cristos (Romani 6.11).

Gândește-te la apostolul Pavel – înverșunat împotriva lui Cristos „[suflând] ... amenințarea și uciderea împotriva ucenicilor Domnului” (Fapte 9.1), blasfemiator și lipsit de evlavie, și totuși Dumnezeu l-a iertat și a făcut din Pavel vasul Său ales să vestească Evanghelia întregii lumi. Pavel le spune corintenilor că deși unii dintre ei au fost închinători la idoli, preacurvari, prostituați masculini, homosexuali, hoți, bețivi, calomniatori, hrăpăreți (1 Corinteni 6.9-12), totuși, prin infinita bunătate și datorită harului fără plată al lui Dumnezeu, au fost spălați de murdăria și vinovăția păcatelor lor, au fost îndreptățiți prin neprihănirea lui Cristos, au fost sfințiți de Duhul lui Cristos și împodobiți cu harul prețios al lui Cristos, fiind făcuți sfinți și desăvârșiți înaintea lui Dumnezeu. Cunoscând iertarea lui Dumnezeu în Cristos, cum e posibil să mai păstrăm sentimentele de vinovăție?

În loc să caute virginitatea prin naștere din nou, creștinul care a făcut greșeala de a avea relații sexuale înainte de căsătorie trebuie să se dedice lui Dumnezeu și să se abțină de la a avea contacte sexuale până în momentul căsătoriei. Să pretinzi virginitate în urma nașterii din nou nu e un lucru biblic, ci biblic e să crezi din toată inima în iertarea deplină a lui Dumnezeu și să alegi să trăiești în curăție și într-un fel plăcut Lui.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Mai e posibilă recuperarea virginității pentru persoanele născute din nou?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries