settings icon
share icon
Întrebare

De ce este atât de importantă naşterea din fecioară?

Răspuns


Doctrina nasterii din fecioară este extrem de importantă (Isaia 7:14; Matei 1:23; Luca 1:27,34). În primul rând, sa privim la felul cum Scriptura descrie acest eveniment binecuvântat. Ca răspuns la întrebarea Mariei “cum?”, îngerul Gabriel spune: “Duhul Sfânt Se va pogorî peste tine, şi puterea Celui Prea Înalt te va umbri” (Luca 1:35). Îngerul îl încurajează pe Iosif să se căsătorească cu Maria folosind următoarele cuvinte: “ căci ce s-a zămislit în ea, este de la Duhul Sfânt” (Matei 1:20). Matei arată că fecioara Maria “s-a aflat însărcinată de la Duhul Sfânt” (Matei 1:18). Galateni 4:4 ne prezintă de asemenea foarte clar naşterea Mântuitorului din fecioară: “Dumnezeu a trimes pe Fiul Său, născut din femeie.”

Privind la aceste pasaje, este cu siguranţă clar că naşterea lui Iisus a fos rezultatul lucrării tainice a Duhului Sfânt chiar în corpul Mariei. Au fost implicate aşadar o parte imateriala (Duhul) şi una materială (pântecele Mariei). Este evident că Maria nu putea rămâne însărcinată de la sine, ci ea a jucat mai deraba rolul de “vas”. Numi Dumnezeu ar fi putut săvârşi miracolul întrupării Domnului.

Negarea unei legături fizice între Maria şi Iisus ar implica faptul că Iisus nu a fost cu adevărat o fiinţă umană. Scriptura de învaţă că Iisus a fost pe deplin om, având un trup ca şi al nostru. Aceasta este ceea ce a primit El de la Maria. În acelaşi timp, Iisus a fost pe deplin Dumnezeu, având o natură veşnică, lipsită complet de păcat. A se citi Ioan 1:14; Faptele Apostolilor 20:28; 1 Timotei 3:16 şi Evrei 2:14-17.

Iisus nu S-a născut în păcat, astfel încât El nu a avut o natură păcătoasă. Aceasta ar fi însemnat că natura păcătoasă a trecut de la generaţie la generaţie pe cale ereditară (Romani 5:12, 17, 19). Naşterea din fecioară a ocolit mecanismul de transmitere a naturii păcătoase pe cale ereditară şi a permis lui Dumnezeu să devină şi un om perfect.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

De ce este atât de importantă naşterea din fecioară?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries