settings icon
share icon
Întrebare

Cum poate un credincios găsi alinare după moartea unui părinte?

Răspuns


Moartea unui părinte (sau a oricărui membru din familie) poate fi cu adevărat copleșitoare pentru creștin. Chiar și atunci când cel pe care l-am pierdut este un credincios, nu e niciodată ușor să spui la revedere, mai ales dacă pierderea a fost bruscă. Jelirea după cei dragi e potrivită și de așteptat; Cristos Însuși a plâns la mormântul prietenului Lui Lazăr (Ioan 11.35). Biblia ne oferă consolare, și noi, creștini fiind, putem găsi alinare chiar în mijlocul pierderii unei persoane dragi nouă.

În cazul pierderii unui părinte creștin, cea mai mare alinare pe care o are un creștin este nădejdea și încrederea că relația cu părinții noștri nu se sfârșește la moarte. Un creștin care și-a pierdut un părinte creștin se poate odihni în promisiunea că va exista o reîntâlnire în cer. Părintele nostru este acum cu Cristos, experimentând bucuria Lui (2 Corinteni 5.8). La momentul învierii, toți cei care L-au primit pe Cristos vor fi glorificați și vor primi un trup nestricăcios (1 Corinteni 15. 42-44, Ioan 11.25). Pentru creștin, Cristos a biruit moartea! Așa cum scrie Pavel cu bucurie în 1 Corinteni 15.54-57: „«Moartea a fost înghițită de biruință. Unde îți este biruința, moarte? Unde îți este boldul, moarte?» Boldul morții este păcatul și puterea păcatului este Legea. Dar mulțumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne dă biruința prin Domnul nostru Isus Cristos!”

Pierderea unui părinte poate fi mai dificilă dacă nu suntem siguri de mântuirea părintelui nostru. Însă tot putem să ne ținem de promisiunile lui Dumnezeu și să-L căutăm pe El pentru alinare. Așteptăm timpul când toate lucrurile vor fi înnoite și avem încredere că El e drept și bun.

Dumnezeul Bibliei Își găsește plăcerea în a le aduce mângâiere celor întristați și vindecare celor cu inima frântă (Ieremia 17.14, 2 Corinteni 1.3-4, 7.6). El este „Tatăl orfanilor” (Psalmul 68.5). Când suntem îndurerați de pierderea celor dragi, Dumnezeu Se grăbește să ne dea pacea Sa. În mijlocul jelirii noastre, putem ști că prezența lui Dumnezeu este cu noi; chiar în suferință, ne putem apropia de El în rugăciune și închinare. De asemenea, credincioși fiind, nu trebuie să jelim singuri. Avem pe alții în Trupul lui Cristos care ne vor ajuta să purtăm povara, să împărtășim durerea și să „plângă cu cei care plâng” (Romani 12.15).

Pierderea părinților noștri poate însemna o durere adâncă, mai ales fiindcă ei au un asemenea rol-cheie în formarea vieții noastre. Într-adevăr, părinții sunt cei care ne oferă alinare când suntem în suferință, și când îi pierdem simțim ca și când ne pierdem suportul emoțional. Însă creștinii se pot încuraja cu faptul că găsim alinare și dincolo de familia noastră; chiar Dumnezeu creației, care ne cunoaște mai bine decât ne cunoaștem noi înșine, înțelege durerea noastră și e gata să ne crească și să ne vindece și să ne dea pacea Lui.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Cum poate un credincios găsi alinare după moartea unui părinte?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries