settings icon
share icon
Întrebare

Ce înseamnă că Biserica este Mireasa lui Cristos?

Răspuns


Imaginea și simbolismul căsătoriei sunt aplicate lui Cristos și trupului de credincioși cunoscuți ca fiind Biserica. Biserica e cuprinsă din cei care s-au încrezut în Isus Cristos ca Salvator personal și au primit viața veșnică. Cristos, Mirele, a ales cu sacrificiu și dragoste Biserica să fie Mireasa Lui (Efeseni 5.25-27). La fel cum, în vremurile biblice, exista o perioadă de logodnă în care mireasa și mirele erau despărțiți până la nuntă, tot astfel Mireasa lui Cristos e separată de Mirele ei în timpul epocii Bisericii. Responsabilitatea ei în timpul perioadei de logodnă este să-I fie credincioasă (2 Corinteni 11.2, Efeseni 5..24). La a doua venire a lui Cristos, Biserica va fi unită cu Mirele și „ceremonia de nuntă" oficială va avea loc și, odată cu ea, unirea eternă a lui Cristos cu Mireasa Lui va fi înfăptuită (Apocalipsa 19.7-9, 21.1-2).

În starea eternă, credincioșii vor avea acces în orașul ceresc cunoscut ca Noul Ierusalim, numit și „sfânta cetate" în Apocalipsa 21.2 și 10. Noul Ierusalim nu e Biserica, însă împrumută unele dintre caracteristicile Bisericii. În vedenia lui cu privire la sfârșitul veacului, apostolul Ioan vede o cetate care se coboară din cer împodobită „ca o mireasă", însemnând că cetatea va fi glorios de strălucitoare și că locuitorii cetății, răscumpărații Domnului, vor fi sfinți și curați, purtând veșmintele sfințeniei și ale neprihănirii. Unii au interpretat greșit versetul 9, ca însemnând că cetatea sfântă este Mireasa lui Cristos, dar nu poate fi cazul, pentru că Cristos a murit pentru poporul Lui, nu pentru o cetate. Cetatea e numită Mireasa pentru că îi cuprinde pe toți cei care sunt Mireasa, la fel cum toți elevii unei școli sunt numiți uneori „școala".

Cei care cred în Isus Cristos sunt Mireasa lui Cristos și așteptăm cu mare anticipație ziua când vom fi uniți cu Mirele nostru. Până atunci, Îi rămânem credincioși și spunem împreună cu toți răscumpărații Domnului: „Vino, Doamne Isuse!" (Apocalipsa 22.20)

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce înseamnă că Biserica este Mireasa lui Cristos?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries