settings icon
share icon
Întrebare

Cum pot fi un martor eficient pentru Cristos într-o lume pierdută?

Răspuns


Un „martor" e cineva care atestă un fapt, astfel că pentru a fi un martor eficient pentru Cristos trebuie să Îl cunoști în mod direct. Apostolul Ioan vorbește despre acest lucru în 1 Ioan 1.1-3, când spune: „Ce ... am văzut cu ochii noștri, ce am privit și ce am pipăit cu mâinile noastre cu privire la Cuvântul vieții ... aceea vă vestim și vouă." Astăzi, noi, cei care am experimentat viața nouă în Cristos, relatăm despre dragostea și iertarea Lui atât verbal, cât și în felul în care ne trăim viața. Aceasta este mărturisirea. Ca să fim eficienți în mărturisirea noastră, trebuie să ținem cont de câteva lucruri de bază:

1) SUBIECTUL mărturisirii noastre este Isus Cristos. Pavel a definit Evanghelia ca fiind moartea, îngroparea și învierea lui Isus Cristos (1 Corinteni 15.1-4). Dacă nu explicăm jertfa Domnului Isus, nu împărtășim cu adevărat Evanghelia. (Vezi și 1 Corinteni 2.2 și Romani 10.9-10.) O parte importantă din acest subiect e faptul că Isus Cristos este singura cale de mântuire, nu doar una dintre multe alte căi. „Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine." (Ioan 14.6)

2) PUTEREA mărturisirii noastre este Duhul Sfânt. Duhul Sfânt e Cel care transformă o viață (Tit 3.5) și o viață transformată e un lucru evident pentru toți. Când mărturisim, trebuie să petrecem mult timp în rugăciune, însușindu-ne puterea Duhului Sfânt, ca să fim împuterniciți să lăsăm lumina noastră să strălucească în așa fel încât alții să recunoască puterea lui Dumnezeu în noi (Matei 5.16).

3) VALIDITATEA mărturisirii noastre va fi arătată în felul în care ne trăim viața. Filipeni 2.15 stabilește obiectivul pentru noi: „... ca să fiți fără prihană și curați, copii ai lui Dumnezeu, fără vină, în mijlocul unui neam ticălos și stricat, în care străluciți ca niște lumini în lume." Martorul creștin eficient își va trăi viața fără prihană prin puterea Duhului Sfânt, a cărui roadă o arătăm atunci când rămânem în Cristos (Ioan 15.1-8, Galateni 5.22-23).

Poate că cel mai important e că trebuie să fim suficient de familiari cu Scriptura, încât să le putem prezenta altora Evanghelia în mod corect și coerent. „Fiți totdeauna gata să răspundeți oricui vă cere socoteală de nădejdea care este în voi, dar cu blândețe și teamă." (1 Petru 3.15) Să fim întotdeauna gata înseamnă studiu biblic aprofundat, memorarea Scripturii și rugăciune pentru ocazii date de Dumnezeu în care să împărtășim Evanghelia cu cei a căror inimă a fost pregătită de Domnul să audă mesajul mântuirii.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Cum pot fi un martor eficient pentru Cristos într-o lume pierdută?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries