settings icon
share icon
Întrebare

Cine a fost Maria Magdalena?

Răspuns


Maria Magdalena a fost o femeie din care Isus a scos șapte demoni (Luca 8.2). Numele Magdalena cel mai probabil indică faptul că provenea din Magdala, un oraș de pe coasta sud-vestică a Mării Galileii. După ce Isus a scos șapte demoni din ea, a devenit una dintre urmașii Săi.

Maria Magdalena a fost asociată cu „femeia păcătoasă din cetate" (Luca 7.37), care a spălat picioarele lui Isus, dar nu există bază scripturală pentru acest lucru. Orașul Magdala avea o reputație pentru prostituție. Această informație, unită cu faptul că Luca o Menționează pentru prima dată pe Maria Magdalena imediat după relatarea sa cu privire la femeia păcătoasă (Luca 7.36-50), i-a făcut pe unii să pună egal între cele două femei. Însă nu există dovezi scripturale care să susțină această idee. Maria Magdalena nu e în niciun loc arătată ca fiind o prostituată sau o femeie păcătoasă, în ciuda portretizărilor populare ale ei în acest fel.

Maria Magdalena e, de asemenea, asociată adesea cu femeia pe care Isus a salvat-o de la omorârea cu pietre, după ce a fost prinsă în preacurvie (Ioan 8.1-11). Însă, din nou, e o asociere fără nicio dovadă. Filmul The Passion of Christ a făcut această legătură. Această perspectivă e posibilă, dar nu foarte probabilă, și cu siguranță nu ne este arătată în Biblie.

Maria Magdalena a fost martoră la majoritatea evenimentelor din preajma răstignirii. A fost prezentă la procesul-parodie de judecare a lui Isus; l-a auzit pe Ponțiu Pilat pronunțând sentința de condamnare la moarte; și L-a văzut pe Isus bătut și umilit de mulțime. A fost una dintre femeile care a stat lângă Isus în timpul răstignirii, încercând să-I aducă mângâiere. Fiind primul martor al învierii lui Isus, a fost trimisă de Isus să le spună și celorlalți (Ioan 20.11-18). Deși aceasta e ultima pomenire a ei în Biblie, probabil că s-a aflat printre femeile care erau adunate împreună cu apostolii să aștepte promisiunea venirii Duhului Sfânt (Fapte 1.14).

Romanul The DaVinci Code afirmă că Isus și Maria Magdalena au fost căsătoriți. Unele scrieri creștine timpurii nebiblice (considerate eretice de către primii creștini) indică o relație specială între Maria Magdalena și Isus. Însă nu există niciun fel de dovezi să susțină ideea că Isus și Maria Magdalena au fost căsătoriți. Biblia nici măcar nu sugerează o astfel de idee.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Cine a fost Maria Magdalena?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries