settings icon
share icon
Întrebare

Ce înseamnă maranata?

Răspuns


Maranata e un cuvânt aramaic care înseamnă „Domnul vine” sau „vino, o, Doamne”. Biserica Primară a întâmpinat multă persecuție, și viața unui creștin aflat sub conducerea romană nu era ușoară. Romanii cereau ca toți să declare că Cezar e dumnezeu. Primii creștini știau că există un singur Dumnezeu și Domn – Isus Cristos – și nu-l puteau numi pe Cezar „Domn” cu conștiința curată, astfel că romanii îi socoteau trădători, îi persecutau și îi dădeau la moarte.

Trăind în aceste condiții adverse, moralul creștinilor era ridicat de speranța venirii Domnului. „Maranata!” a devenit salutul obișnuit al credincioșilor asupriți, înlocuind salutul evreiesc șalom („pace”). Urmașii lui Isus știau că nu va fi pace, pentru că Isus le-a spus acest lucru (Matei 10.34, Luca 12.51). Însă știau și că Domnul Se va întoarce pentru a-Și așeza Împărăția, și din acest adevăr primeau o mare mângâiere. Ei își aminteau unii altora în mod constant că Domnul vine (Luca 21.28, Apocalipsa 22.12). Isus ne-a învățat câteva pilde despre această temă a vegherii și a așteptării și a pregătirii pentru întoarcerea Sa (Matei 25.1-13, Luca 12.35-40).

Astăzi, credincioșii Domnului și Salvatorului nostru Isus Cristos își trăiesc viața în lumina cunoașterii faptului că Se poate întoarce în orice moment. Trebuie să fim pregătiți pentru momentul în care se va auzi strigarea. În fiecare zi trebuie să Îl așteptăm să vină, și în fiecare zi trebuie să tânjim după venirea Lui. Maranata ne amintește să ne ținem ochii ațintiți la lucrurile veșnice ale Duhului. Concentrarea asupra lucrurilor materiale înseamnă să fii în neliniște mintală permanentă. Când privim în jos vedem pământul, când privim în jur vedem lucrurile pământești, dar când privim în sus, vedem nădejdea venirii Domnului nostru Isus Cristos, care este aproape. Pentru cei care sunt descurajați astăzi, Maranata! Pentru cei care sunt îngrijorați în ziua de azi, Maranata! Pentru cei care sunt plini de temeri legate de problemele cu care se confruntă, Maranata! Domnul nostru vine!

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce înseamnă maranata?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries