Cât de mic poți fi ca vârstă, și totuși să-L chemi pe Isus să fie Mântuitorul tău?


Întrebare: Cât de mic poți fi ca vârstă, și totuși să-L chemi pe Isus să fie Mântuitorul tău?

Răspuns:
În mod categoric nu există o cerință de vârstă pentru mântuire. Isus Însuși a spus: „Lăsați copilașii să vină la Mine și nu-i opriți, căci Împărăția cerurilor este a celor ca ei.” (Matei 19.14). De îndată ce copiii sunt destul de mari pentru a înțelege că au păcătuit (Romani 3.23), că Isus a murit ca să plătească pedeapsa pentru păcatele lor (Romani 5.8; 6.23) și că trebuie să-și pună credința în Isus pentru mântuirea lor (Ioan 3.16), sunt destul de mari pentru a fi mântuiți.

Un copil nu trebuie să înțeleagă toate aspectele complexe care fac parte din doctrina mântuirii. Este important ca părinții să se asigure că copiii lor înțeleg lucrurile de bază (enumerate mai sus), iar promisiunea din Fapte 16.31 este la fel de adevărată pentru un adult, cât și pentru un copil: „Crede în Domnul Isus și vei fi mântuit.”

Copiii mici, născuți în familii de credincioși sau de necredincioși, pot fi aleși de Dumnezeu, răscumpărați prin sângele lui Cristos, pot avea lucrarea Duhului Sfânt în inima lor, și pot intra în cer. Momentul din viața lor în care ajung la înțelegerea acestor lucruri variază de la copil la copil. Unii copii au o inimă deosebit de sensibilă și, auzind că Isus a murit pentru ei, sunt imediat conștienți de natura lor păcătoasă și sunt determinați să răspundă. Alții care au personalități mai sangvinice e posibil să nu ajungă la această conștientizare decât când sunt mai maturi. Numai Domnul cunoaște gândurile inimii. Să avem încredere că El „a venit să caute și să mântuiască ce era pierdut” (Luca 19.10), în acord cu timpul și voia Lui, care sunt perfecte.

English
Înapoi la pagina de început în limba Română
Cât de mic poți fi ca vârstă, și totuși să-L chemi pe Isus să fie Mântuitorul tău?

Află cum să ...

petreci veșnicia cu Dumnezeuprimești iertare de la Dumnezeu