settings icon
share icon
Întrebare

Ce are Dumnezeu să le spună mamelor singure?

Răspuns


Biblia nu se adresează în mod direct mamelor singure, însă găsim multe exemple în care Dumnezeu a interacționat delicat cu femeile, mamele, văduvele și copiii lor. Aceste exemple, împreună cu delicatețea lui Dumnezeu se aplică fie că o mamă e singură, fie că e căsătorită sau văduvă sau divorțată. Dumnezeu cunoaște fiecare persoană în mod intim și cunoaște situația ei în mod deplin. Biblia ne avertizează că sexul în afara căsătoriei e un lucru păcătos și periculos și va aduce probleme, una dintre ele fiind că femeia poate fi nevoită să-și crească copilul de una singură, lucru dificil fără îndoială. Și dacă păcatul ei a fost cel care a făcut-o să fie mamă singură, Dumnezeul nostru îndurător e la fel de doritor să-i dea ajutor și mângâiere. Și ceea ce e și mai minunat e că oferă iertare pentru acele păcate prin Isus Cristos și odihna veșnică a cerului pentru mama care Îl primește, pentru copii și chiar pentru tatăl înstrăinat care Îl primește și el!

Însă adesea femeia se pomenește singură și cu copii de crescut, cu toate că nu e vina ei. Din păcate, femeile sunt adesea victimele inocente ale unei lumi sfâșiate de război și terorism. Soții merg la război și nu se mai întorc, dându-și viața cu devotament pentru țara lor. Dacă moartea unui soț a lăsat-o pe soție singură și cu copii, fără îndoială că Dumnezeu o va ajuta și-i va da mângâiere acelei femei.

Lui Dumnezeu Îi pasă de familii. Însă e mult mai preocupat ca fiecare om, indiferent cum arată familia lui, să se pocăiască de păcate și să vină în relație cu El. Vrea să-L cunoaștem, pentru că cunoașterea Lui ne aduce nouă, creaturilor Lui, bucurie și Lui glorie. Ne concentrăm asupra detaliilor din viața noastră, îngrijorându-ne cu privire la ce vor crede oamenii despre noi sau dacă biserica ne va accepta sau dacă nu cumva am ruinat lucrurile cu totul. Însă Dumnezeu îl cheamă pe creștin la bucuria de a nu se îngrijora. El a spus să aruncăm toate îngrijorările noastre asupra Lui, fiindcă El Se îngrijește de noi (1 Petru 5.7). Vrea să ne poarte poverile și să ne ierte păcatele și apoi să le uite și să ne ajute să mergem mai departe. Tot ceea ce ne cere să facem este să-L cunoaștem, să ne desfătăm în El și să ne încredem în El. Mamele singure sunt adesea persoane foarte responsabile și uneori poate fi greu să lași pur și simplu la o parte grijirile. O mamă singură poate avea sentimente de vinovăție numai gândindu-se la acest lucru! Însă Dumnezeu ne poruncește să facem în orice caz acest lucru, să petrecem timp în fiecare zi concentrându-ne la El și încrezându-ne (în restul zilei) că, în timp ce ne bazăm pe El, va purta de grijă atât de nevoile fizice, cât și de cele emoționale.

Pentru o mamă singură acest lucru implică punerea deoparte a unui timp pentru citirea Bibliei și rugăciune. Poate că se gândește: „Pur și simplu nu am timp pentru aceasta între lucru și creșterea copilului întreținerea casei și toate celelalte lucruri.” Dar dacă și numai jumătate de oră când copilul doarme sau e supravegheat de o rudă sau o prietenă își poate pune timp deoparte să vorbească cu Dumnezeu în rugăciune și să-I asculte vocea în Scriptură, chiar dacă înseamnă să nu spele grămada de vase, va descoperi că puterea Lui extraordinară și prezența consolatoare vor fi cu ea întreaga zi. Memorarea versetelor precum „Domnul este de partea mea, nu mă tem de nimic: ce pot să-mi facă niște oameni?” (Psalmul 118.6) sau „Pot totul în Hristos, care mă întărește” (Filipeni 4.13) ne va aminti în mod perceptibil de dragostea și protecția Sa atunci când lucrurile devin anevoioase sau stresante.

Așadar, ce are Dumnezeu să le spună mamelor singure? Același lucru pe care îl spune tuturor oamenilor. Să se pocăiască de păcate, să se încreadă în Cristos pentru iertare, să comunice cu Dumnezeu prin rugăciune, să asculte vocea Lui prin Scriptură, să se bazeze pe Dumnezeu pentru putere în încercări și să-și pună încrederea în viața veșnică extraordinară pe care a plănuit-o El. „Dar, după cum este scris: «Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit și la inima omului nu s-au suit, așa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc.» ” (1 Corinteni 2.9)

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce are Dumnezeu să le spună mamelor singure?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries