settings icon
share icon
Întrebare

Trebuie toate mamele să stea acasă?

Răspuns


Subiectul mamelor casnice este unul care a cauzat multă controversă, mai ales în națiunile vestice, unde multe femei lucrează în afara casei. În mod real există numai două versete/pasaje directe care vorbesc despre faptul ca o mamă să stea acasă cu copiii ei. Tit 2.3-5 spune: „Spune că femeile în vârstă trebuie să aibă o purtare cuviincioasă, să nu fie nici clevetitoare, nici dedate la vin, să învețe pe alții ce este bine, ca să învețe pe femeile mai tinere să-și iubească bărbații și copiii, să fie cumpătate, cu viața curată, să-și vadă de treburile casei, să fie bune, supuse bărbaților lor, pentru ca să nu se vorbească de rău Cuvântul lui Dumnezeu.” Celălalt verset direct este 1 Timotei 5.14, care spune: „Vreau dar ca văduvele tinere să se mărite și să aibă copii, să fie gospodine la casa lor, ca să nu dea potrivnicului niciun prilej de ocară.” O altă traducere pentru „să-și vadă de treburile casei” din pasajul din Tit 2 este „să fie bune gospodine” (NTLR).

De asemenea, gândește-te la câteva versete indirecte. Proverbele 14.1 spune că e înțelept ca o femeie să investească în casa ei. Deși nu e necesar să fii o mamă casnică pentru a investi în casa ta, vedem prioritatea pe care o acordă Dumnezeu casei și implicării femeii. În mod clar, casa nu trebuie neglijată pentru angajarea în afara ei. Deuteronomul 6.4-9 ne învață importanța faptului de a-i învăța în mod constant pe copii. Bineînțeles, acest lucru li se adresează atât taților, cât și mamelor. Statul acasă cu copiii pur și simplu va oferi mai multe ocazii de a-i învăța pe copii căile lui Dumnezeu. Așadar, este o investiție pozitivă pe care o putem face în viața copiilor prin aplicarea acestui pasaj al Scripturii în mod literal.

În cele din urmă, Proverbele 31 este pasajul binecunoscut despre soția și mama cu excelență. Din descrierea ei, învățăm că această mamă nu lucra în afara casei. Totuși, familia ei nu a dus niciodată lipsă de nimic. Ea a menținut un echilibru bun, astfel că familia ei nu a avut niciodată de suferit. Familia a fost întotdeauna prioritatea ei. În timp ce Biblia le lasă femeilor libertatea de a alege dacă să stea acasă cu copiii sau să meargă să lucreze în afara casei, cu siguranță este un lucru recomandabil pentru o mamă să stea acasă cu copiii și să se dedice instruirii lor cu normă întreagă. În mod evident în Tit 2 și în 1 Timotei 5 femeile sunt încurajate să stea acasă cu copiii lor mici. Orice ar alege să facă o femeie, trebuie să păstreze casa ca prioritate și ca prima ei sferă de influență.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Trebuie toate mamele să stea acasă?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries