settings icon
share icon
Întrebare

Este biblică afirmația: "Mâna leneșă este atelierul Diavolului"?

Răspuns


Deși afirmația nu se găsește textual în Biblie, expresia "mâna leneșă este atelierul Diavolului" își are rădăcinile în Scriptură. Apostolul Pavel notează că cei care își pierd timpul în trândăvie sau într-un mod neproductiv sunt ușor de dus în păcat: "Auzim însă că unii dintre voi trăiesc în neorânduială, nu lucrează nimic, ci se ţin de nimicuri." (2 Tesaloniceni 3:11) Nefolosindu-și timpul în mod productiv, acești oameni au fost tentați să se amestece în treburile altora și să stea în calea creșterii lor. "Totodată se deprind să umble fără nicio treabă din casă în casă; şi nu numai că sunt leneşe, dar sunt şi limbute şi iscoditoare şi vorbesc ce nu trebuie vorbit." (1 Timotei 5:13) Acești leneși și băgători în seamă pierdeau timpul care ar fi putut fi folosit pentru a-i ajuta pe alții. În esență, lipsa lor de activitate îi ducea în păcat.

Inactivitatea nu este același lucru cu odihna. Biblia îi sfătuiește pe oameni să se odihnească, iar luarea de pauze de la muncă este bună. Prin "lenevire" înțelegem "leneș" sau "a nu face nimic când ar trebui să faci ceva". Inactivitatea provine adesea din faptul că nu avem un scop sau un plan specific în minte. Fără un scop, cineva poate fi ușor distras. Cartea Proverbelor ne avertizează că munca neglijentă sau nepăsătoare se aseamănă cu distrugerea răuvoitoare: " Cine se leneveşte în lucrul lui este frate cu cel ce nimiceşte." (Proverbe 18:9)

Trăim într-o lume păcătoasă, iar o persoană care nu are ceva anume de făcut va fi invariabil tentată să facă ceva păcătos. Dacă nu avem nimic de făcut, Diavolul este prea dornic să găsească lucruri care să ne ocupe timpul.

Pavel și colegii săi misionari au dat un exemplu de sârguință pentru Biserică. "Voi înşivă ştiţi ce trebuie să faceţi ca să ne urmaţi, căci noi n-am trăit în neorânduială, între voi. . . ci, lucrând şi ostenindu-ne, am muncit zi şi noapte, ca să nu fim povară nimănui dintre voi." (2 Tesaloniceni 3:7-8) Trândăvia nu făcea parte din stilul de viață al lui Pavel și nici noi nu ne putem permite să o îngăduim în viața noastră.

Da, "mâna leneșă este atelierul Diavolului". Domnul a știut că trebuie să Se ocupe de treburile Tatălui Său (Luca 2:49), și la fel ar trebui să facem și noi. Domnul Isus ne-a spus să ne rugăm pentru ca "lucrătorii" să fie trimiși în câmp la seceriș, nu leneșii (Luca 10:2). Există o lucrare de făcut pentru Împărăție, iar noi nu trebuie să ne lăsăm distrași de lucrurile lumii.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Este biblică afirmația: "Mâna leneșă este atelierul Diavolului"?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries