settings icon
share icon
Întrebare

Unde vor merge mai mulți oameni, în rai sau în iad?

Răspuns


La întrebarea dacă sunt mai mulți oameni în rai sau în iad răspunde Domnul Isus Însuși într-un pasaj succint: „Intrați pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare și mulți sunt cei care intră pe ea. Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viață și puțini sunt cei care o află." (Matei 7.13-14)

Numai aceia care Îl primesc pe Isus Cristos și care cred în El primesc dreptul de a deveni copiii lui Dumnezeu (Ioan 1.12). Astfel, darul vieții veșnice vine numai prin Isus Cristos, pentru toți aceia care cred. El a spus: „Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine." (Ioan 14.6) Nu prin Mahomed, Buddha sau alți dumnezei falși făuriți de om. Nu e pentru cei care vor o cale simplă spre cer, în timp ce continuă să trăiască o viață lumească pe pământ. Domnul Isus îi mântuiește numai pe aceia care se încred cu totul în El ca Mântuitor (Fapte 4.12).

Așadar, ce sunt aceste două porți din Matei 7.13-14? Ele sunt intrarea pe două „căi" diferite. Poarta largă duce la o cale lată. Poarta mică, strâmtă duce la o cale îngustă. Calea îngustă e calea celor temători de Dumnezeu, iar calea lată e calea celor fără teamă de Dumnezeu. Calea lată e calea cea ușoară. E atrăgătoare și promovează îngăduința păcătoasă față de sine. E permisivă. E calea cuprinzătoare a lumii, cu puține reguli, puține restricții, puține cerințe. E promovată tolerarea păcatului și Cuvântul lui Dumnezeu nu e studiat și standardele Lui nu sunt urmate. Această cale nu solicită maturitate spirituală, nici caracter moral, nici angajament, nici sacrificiu. E o cale ușoară să urmezi „mersul lumii acesteia, după domnul puterii văzduhului, a duhului care lucrează acum în fiii neascultării" (Efeseni 2.2). Calea lată e cea care „poate părea bună omului, dar la urmă se vede că duce la moarte" (Proverbele 14.12).

Aceia care predică o evanghelie a incluziunii, unde „toate căile duc la cer" predică o cu totul altă evanghelie decât cea pe care a predicat-o Isus. Poarta centrării în sine, a absorbției de sine și a mentalității plină de mândrie de felul „sunt mai sfânt decât tine" e poarta lumii, care duce în iad, nu poarta cea strâmtă, care duce la viața veșnică. Majoritatea oamenilor își petrec viața urmând masele care sunt pe calea lată și fac ceea ce fac toți ceilalți și cred ceea ce crede toată lumea.

Calea cea îngustă e calea cea grea, solicitantă. E calea recunoașterii faptului că nu te poți mântui pe tine însuți și trebuie să depinzi numai de Isus Cristos ca să te salveze. E calea lepădării de sine și a crucii. Faptul că puțini găsesc calea lui Dumnezeu implică faptul că trebuie căutată cu sârguință. „Mă veți căuta, și Mă veți găsi dacă Mă veți căuta cu toată inima." (Ieremia 29.13) Ideea este că nimeni nu va „ateriza" în Împărăție sau va nimeri prin poarta îngustă întâmplător. Cineva L-a întrebat pe Isus: „Doamne, oare puțini sunt cei care sunt pe calea mântuirii?" El a răspuns: „Nevoiți-vă să intrați pe ușa cea strâmtă. Căci vă spun că mulți vor căuta să intre, și nu vor putea." (Luca 13.23-24)

Mulți vor căuta să intre pe ușa strâmtă, ușa mântuirii, dar „nu vor putea". Ei nu sunt gata să se încreadă numai în Isus. Nu sunt dispuși să plătească prețul. Costă prea mult pentru ei să renunțe la lume. Calea lui Cristos e calea crucii, și calea crucii e calea lepădării de sine. Isus a spus: „Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea în fiecare zi și să Mă urmeze. Fiindcă oricine va voi să-și scape viața o va pierde, dar oricine își va pierde viața pentru Mine o va mântui." (Luca 9.23-24)

Domnul Isus știe că mulți vor alege poarta cea largă și calea lată care duce la distrugere și în iad. În comparație cu aceasta, a spus că numai puțini vor alege poarta strâmtă. Potrivit cu Matei 7.13-14, nu e nicio îndoială că vor fi mai mulți oameni în iad decât în rai. Întrebarea pentru tine este, atunci, pe care cale te afli tu?

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Unde vor merge mai mulți oameni, în rai sau în iad?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries