settings icon
share icon
Întrebare

Este posibil ca mai mulți îngeri să păcătuiască?

Răspuns


1 Timotei 5.21 ne spune: „Te rog fierbinte, înaintea lui Dumnezeu, înaintea lui Cristos Isus și înaintea îngerilor aleși, să păzești aceste lucruri, fără vreun gând mai dinainte, și să nu faci nimic cu părtinire." Indiferent de ce perspectivă adopți în privința alegerii, Biblia prezintă clar faptul că Dumnezeu a fost într-un fel implicat în alegerea celor care vor fi mântuiți – sau, în acest caz, a îngerilor care nu vor păcătui.

Alegerea suverană a lui Dumnezeu se vede în toată Biblia: El l-a ales pe Avraam să fie tatăl multor națiuni (Genesa 17.4-5), l-a ales pe Israel să fie poporul Lui special (Genesa 17.7), a ales-o pe Maria să fie mama Domnului Isus (Luca 1.35-37), i-a ales pe cei doisprezece apostoli să trăiască alături de Isus timp de trei ani și să învețe de la El (Marcu 3.13-19) și l-a ales pe Pavel să ducă Evanghelia la mulți oameni, atât personal, cât și prin scrierile sale (Fapte 9.1-19). În același fel, El a ales oameni „din orice seminție, de orice limbă, din orice norod și de orice neam" (Apocalipsa 5.9) să vină la credința în Cristos. Aceia pe care i-a ales vor veni la El, și El nu-i va izgoni niciodată.

Se pare că Dumnezeu a făcut, de asemenea, o alegere în privința îngerilor. Sfinții îngeri ai lui Dumnezeu sunt „aleși" – însemnând că Dumnezeu i-a ales. Poate că Dumnezeu le-a dat tuturor îngerilor o singură șansă să-L asculte sau nu. Oricum ar fi, aceia care au păcătuit și l-au urmat pe Lucifer sunt pierduți și condamnați. Aceia care au ales să-I rămână fideli lui Dumnezeu sunt asigurați în acea decizie. Biblia nu ne dă niciun motiv să credem că e posibil să mai fie îngeri care să păcătuiască, la fel cum nu ne dă niciun motiv să credem că cei aleși vor cădea și vor fi pierduți pentru totdeauna.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Este posibil ca mai mulți îngeri să păcătuiască?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries