settings icon
share icon
Întrebare

Ne-a promis Dumnezeu să nu ne dea mai mult decât putem duce?

Răspuns


1 Corinteni 10.13 spune: „Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Și Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiți ispitiți peste puterile voastre, ci, împreună cu ispita, a pregătit și mijlocul să ieșiți din ea, ca s-o puteți răbda." Acest verset ne învață un principiu minunat. Dacă Îi aparținem, Dumnezeu nu va îngădui să vină în viața noastră nicio dificultate pe care să nu o putem purta. În fiecare ispită și fiecare test care va veni în viața noastră, Dumnezeu va rămâne credincios față de noi; el ne va pune la dispoziție o cale prin care să rezistăm la test. Nu trebuie să cedăm în fața păcatului. Putem asculta de Dumnezeu în orice împrejurare.

Așadar, avem încurajarea divină în umblarea noastră creștină. Rugăciunea „ne izbăvește de Cel rău" (Matei 6.13) va primi răspuns. Totuși, aceste promisiuni nu înseamnă că nu vom trece niciodată prin greutăți; dimpotrivă, Domnul Isus a spus: „În lume veți avea necazuri." (Ioan 16.33a) Cheia se găsește în cuvintele lui Isus care urmează: „Dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea." (Ioan 16.33b)

Pavel și însoțitorii lui au fost crunt încercați în timp ce duceau Evanghelia în locuri noi. Iată mărturia lui: „Am fost apăsați peste măsură de mult, mai presus de puterile noastre, așa că nici nu mai trăgeam nădejde de viață. Ba încă ne spunea gândul că trebuie să murim." (2 Corinteni 1.8-9) Se pare că Pavel era încercat mai mult decât putea duce – „peste puteri". Acest lucru ne duce la un alt adevăr: puterea noastră de a rezista în încercări și ispite nu vine de la noi, ci vine de la Dumnezeu. Exact acest lucru îl spune Pavel mai departe: „... pentru ca să ne punem încrederea nu în noi înșine, ci în Dumnezeu." (2 Corinteni 1.9) Pavel continuă slăvindu-L pe Dumnezeu pentru izbăvirea Lui (versetul 10) și punând în evidență eficacitatea rugăciunilor bisericii (versetul 11).

Orice ar veni în calea noastră, orice ne-ar ispiti, orice tragedie care ni s-ar întâmpla, putem, prin puterea lui Dumnezeu, să le biruim. În toate aceste lucruri putem câștiga victoria spirituală prin Cristos. Viața nu e ușoară. Adevărul e că avem adesea nevoie de „o cale de ieșire". Viața e grea, însă îi putem face față încrezându-ne în promisiunile pline de har ale lui Dumnezeu.

Suntem „mai mult decât biruitori" în Cristos (Romani 8.37). „Oricine este născut din Dumnezeu biruiește lumea; și ceea ce câștigă biruință asupra lumii este credința noastră." (1 Ioan 5.4) Să „biruim" încercările și ispitele lumii înseamnă să ieșim învingători asupra lor, așa cum David, prin puterea lui Dumnezeu, a ieșit învingător asupra lui Goliat. Planurile Celui rău și împrejurările neplăcute nu vor câștiga în final. „Destul m-au asuprit din tinerețe, dar nu m-au biruit." (Psalmul 129.2) Încercările noastre au un scop, avem armura lui Dumnezeu și privilegiul rugăciunii și Dumnezeu va avea grijă ca încercările noastre să nu biruiască credința noastră. Statutul nostru de copii ai lui Dumnezeu e asigurat; vom ieși din încercări nevătămați. „Sunt bine încredințat că ... [nimic din toată creația] nu [va] fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu, care este în Isus Cristos, Domnul nostru." (Romani 8.38-39)

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ne-a promis Dumnezeu să nu ne dea mai mult decât putem duce?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries