settings icon
share icon
Întrebare

Cum a putut fi lumină în prima zi a Creației, dacă soarele nu a fost creat decât în ziua a patra?

Răspuns


Întrebarea cum a putut fi lumină în prima zi a Creației când soarele nu a fost creat decât în ziua a patra e foarte obișnuită. Genesa 1.3-5 afirmă: „Dumnezeu a zis: «Să fie lumină!» Și a fost lumină. Dumnezeu a văzut că lumina era bună și Dumnezeu a despărțit lumina de întuneric. Dumnezeu a numit lumina zi, iar întunericul l-a numit noapte. Astfel, a fost o seară și apoi a fost o dimineață: aceasta a fost ziua întâi." Cu câteva versete mai târziu suntem informați: „Dumnezeu a zis: «Să fie niște luminători în întinderea cerului, ca să despartă ziua de noapte; ei să fie niște semne care să arate vremurile, zilele și anii și să slujească de luminători în întinderea cerului, ca să lumineze pământul.» Și așa a fost. Dumnezeu a făcut cei doi mari luminători, și anume: luminătorul cel mai mare, ca să stăpânească ziua, și luminătorul cel mai mic, ca să stăpânească noaptea; a făcut și stelele. Dumnezeu i-a așezat în întinderea cerului, ca să lumineze pământul, să stăpânească ziua și noaptea și să despartă lumina de întuneric. Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun. Astfel, a fost o seară și apoi a fost o dimineață: aceasta a fost ziua a patra." (Genesa 1.14-19) Cum se poate întâmpla acest lucru? Cum poate fi lumină, dimineți și seri în prima, a doua și a treia zi dacă soarele, luna și stelele nu au fost create până în a patra zi?

Acest lucru e problemă numai dacă nu luăm în calcul un Dumnezeu infinit și omnipotent. Dumnezeu nu are nevoie de soare, lună și stele să furnizeze lumină. Dumnezeu este lumină! 1 Ioan 1.5 spune: „Vestea pe care am auzit-o de la El și pe care v-o propovăduim este că Dumnezeu e lumină și în El nu este întuneric." Dumnezeu Însuși a fost lumina în primele zile ale Creației, așa cum va fi în cazul cerului nou și al pământului nou: „Acolo nu va mai fi noapte. Și nu vor mai avea trebuință nici de lampă, nici de lumina soarelui, pentru că Domnul Dumnezeu îi va lumina. Și vor împărăți în vecii vecilor." (Apocalipsa 22.5) Până când a creat soarele, luna și stelele, Dumnezeu a furnizat în mod miraculos lumină în timpul „zilei" și probabil că a făcut la fel și în timpul „nopții" (Genesa 1.14).

Domnul Isus a spus: „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieții." (Ioan 8.12) Mult mai importantă decât lumina din timpul zilei și a nopții este Lumina care asigură viața veșnică tuturor celor care cred în El. Cei care nu cred în El vor fi condamnați „în întunericul de afară, unde vor fi plânsul și scrâșnirea dinților" (Matei 8.12).

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Cum a putut fi lumină în prima zi a Creației, dacă soarele nu a fost creat decât în ziua a patra?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries