settings icon
share icon
Întrebare

Cât de des ar trebui luată Cina Domnului/Împărtășania?

Răspuns


Biblia nu ne dă niciunde instrucțiuni cu privire la cât de des trebuie să luăm Cina Domnului. 1 Corinteni 11.23-26 consemnează următoarele instrucțiuni pentru Cină: „Domnul Isus, în noaptea în care a fost vândut, a luat o pâine. Și, după ce a mulțumit lui Dumnezeu, a frânt-o și a zis: «Luați, mâncați; acesta este trupul Meu care se frânge pentru voi; să faceți lucrul acesta spre pomenirea Mea.» Tot astfel, după cină, a luat paharul și a zis: «Acest pahar este legământul cel nou în sângele Meu; să faceți lucrul acesta spre pomenirea Mea, ori de câte ori veți bea din el.» Pentru că, ori de câte ori mâncați din pâinea aceasta și beți din paharul acesta, vestiți moartea Domnului până va veni El." Acest pasaj ne dă toate instrucțiunile de care avem nevoie pentru a înfăptui ritualul Cinei și pentru a înțelege semnificația acestui lucru.

Pâinea pe care Isus a frânt-o reprezintă trupul Lui care a fost frânt pe cruce pentru noi. Paharul reprezintă sângele pe care l-a vărsat în locul nostru, pecetluind un legământ între El și noi. De fiecare dată când ținem ordonanța Cinei, nu doar ne amintim ceea ce a făcut pentru noi, ci și le „arătăm" acest lucru tuturor celor care privesc și care participă. Împărtășania e o imagine frumoasă a ceea ce s-a întâmplat pe cruce, a semnificației acestui lucru și a felului în care influențează viața noastră, ca credincioși.

S-ar părea că, deoarece luăm Cina Domnului pentru a ne aminti de moartea lui Cristos, ar trebui să o luăm destul de des. Unele biserici au un serviciu lunar în care iau Cina Domnului; altele fac acest lucru de două ori pe lună; altele săptămânal. Fiindcă Biblia nu ne dă instrucțiuni specifice cu privire la frecvență, e la latitudinea fiecărei biserici cât de des să ia Cina Domnului. Ar trebui să fie suficient de des încât să reînnoiască atenția îndreptată asupra lui Cristos, fără să fie atât de des încât să devină o rutină. În orice caz, nu frecvența contează, ci atitudinea inimii celor care participă. Trebuie să luăm parte cu reverență, dragoste, și un sentiment de adâncă recunoștință pentru Domnul Isus, care a fost gata să moară pe cruce să ia asupra Lui păcatele noastre.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Cât de des ar trebui luată Cina Domnului/Împărtășania?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries