settings icon
share icon
Întrebare

Care e concepția creștină referitoare la logodnă?

Răspuns


În Biblie, erau trei pași pe care evreii trebuiau să-i parcurgă când se căsătoreau. Mai întâi, familiile trebuiau să convină asupra unirii, apoi se făcea un anunț public. În acest punct, cuplul era făgăduit sau logodit. În cele din urmă se căsătoreau oficial și începeau să trăiască împreună. Făgăduiala, atunci, era ceva oarecum similar cu ceea ce acum numim logodnă, cu excepția faptului că societatea noastră nu onorează seriozitatea logodnei așa cum făceau ei. Atunci când un cuplu de evrei era făgăduit în timpurile Bibliei, ei erau deja legați de un contract care putea fi rupt numai prin moarte sau divorț.

Orice creștin care se gândește la căsătorie trebuie să realizeze profunzimea acestui fel de angajament și să nu se aventureze în el cu ușurință. Dumnezeu intenționează ca mariajul să fie un angajament de o viață, nu un aranjament temporar. Biblia spune despre căsătorie: „De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va lipi de nevastă-sa. Și cei doi vor fi un singur trup. Așa că nu mai sunt doi, ci sunt un singur trup. Deci ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu despartă.” (Marcu 10.7-9)

Creștinii trebuie să se asigure că au o înțelegere clară privitoare la persoana cu care se pot căsători, înainte să se logodească. Biblia spune că creștinul nu se poate asocia și să trăiască în armonie cu necredincioșii (2 Corinteni 6.14-15). Un creștin care se asociază cu un necredincios aproape că garantează că va fi tras de la Cristos, pentru că, așa cum spune Biblia, „tovărășiile rele strică obiceiurile bune” (1 Corinteni 15.33) Singura cale de a avea o temelie care să-L onoreze pe Dumnezeu și stabilă pentru căsătorie este să fii puternic înrădăcinat în credință și să te asiguri că potențialul partener e la fel de dedicat lui Dumnezeu.

Creștinii trebuie să-și trăiască viața avându-L pe Dumnezeu la cârmă. El vrea să fie parte din fiecare aspect al vieții noastre, inclusiv în privința persoanei cu care ne căsătorim. Să avem o înțelegere clară a Cuvântului lui Dumnezeu și să dezvoltăm o relație personală cu El prin rugăciune și supunere față de călăuzirea Duhului Sfânt este primul și cel mai important pas în determinarea voii Lui pentru noi. Sfatul lumii privitor la întâlniri și logodnă trebuie luat în considerare numai în lumina adevărului lui Dumnezeu din Scriptură. Dacă vom căuta voia Lui în tot ceea ce facem, El va îndrepta cărările noastre (Proverbele 3.5-6).

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Care e concepția creștină referitoare la logodnă?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries