settings icon
share icon
Întrebare

Primim locuințe în cer?

Răspuns


În noaptea de dinainte ca Domnul Isus să fie răstignit, le-a spus ucenicilor că va pleca de la ei și că ei nu pot merge împreună cu El (Ioan 13.33). Petru L-a întrebat unde merge și de ce nu pot și ei merge cu El și Isus i-a asigurat că și ei Îl vor urma în cele din urmă (Ioan 13.36-37). Isus a spus: „În casa Tatălui Meu sunt multe locașuri. Dacă n-ar fi așa, v-aș fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. Şi după ce Mă voi duce și vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce și vă voi lua cu Mine, ca, acolo unde sunt Eu, să fiți și voi." (Ioan 14.2-3)

Aceste lucruri spuse de Isus i-a încurcat pe mulți, pentru că unele versiuni de traducere a Bibliei redau cuvintele „casă" și „locuințe". Cuvântul grecesc tradus cu „casă" înseamnă „domiciliu", în sens literal su figurat, și, prin implicație, „o familie". Cuvântul tradus cu „locuințe" sau „încăperi" înseamnă în mod literal „actul de a sta sau de a domicilia". Așadar, punând laolaltă cuvintele grecești, Domnul Isus spune că în casa lui Dumnezeu (cerul), vor fi mulți oameni în familia lui Dumnezeu, care vor locui toți laolaltă. În casa cerească a lui Dumnezeu, creștinii vor trăi în prezența Domnului. Acest lucru e foarte diferit de ideea de rânduri de locuințe pe străzile de aur, imagine pe care mulți oameni o au cu privire la ceea ce spunea Isus.

Isus Cristos pregătește un loc în cer pentru cei care sunt ai Lui, aceia care au venit la El prin credință, și Duhul Sfânt îi pregătește pe cei răscumpărați de pe pământ pentru locul lor din cer. Apocalipsa 7.9 ne spune că acolo era „o mare gloată pe care nu putea s-o numere nimeni" care stătea în picioare înaintea tronului. Din nou, imaginea este de o mulțime de oameni adunați laolaltă, nu locuind separat în diferite locuințe.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Primim locuințe în cer?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries