settings icon
share icon
Întrebare

Care este locația Grădinii Edenului?

Răspuns


Singurul lucru pe care ni-l spune Biblia cu privire la locația Grădinii Edenului se găsește în Genesa 2.10-14: „Un râu ieșea din Eden și uda grădina, și de acolo se împărțea și se făcea patru brațe. Numele celui dintâi este Pison; el înconjoară toată țara Havila, unde se găsește aur. ... Numele râului al doilea este Ghihon; el înconjoară toată țara Cuș. Numele celui de al treilea este Hidechel [Tigru]. El curge la răsăritul Asiriei. Al patrulea râu este Eufratul." Identitatea exactă a râurilor Pison și Ghihon e necunoscută, dar râurile Tigru și Eufrat sunt bine cunoscute.

Dacă râurile Tigru și Eufrat menționate sunt aceleași râuri de astăzi, acest lucru ar plasa Grădina Edenului undeva în orientul Mijlociu, probabil în Irak. Nu poate fi pură coincidență faptul că regiunea Orientului Mijlociu se află unde era cea mai mare abundență de pe planetă – locul unde a fost Grădina Edenului. Dacă petrolul e format, așa cum cred majoritatea oamenilor de știință, în principal prin descompunerea vegetației și a materiei animale, atunci aceasta e zona unde ne-am aștepta să găsim cele mai mari depozite de petrol. Devreme ce Grădina era întruchiparea perfecțiunii, pare logic faptul că descompunerea celor mai abundente materii organice de pe planetă vor produce depozite vaste de cel mai bun petrol al Terrei.

Vreme de secole oamenii au căutat Grădina Edenului, dar fără rezultat. Sunt diverse locații unde oamenii spun că a fost Grădina Edenului, dar nu putem fi siguri. Ce s-a întâmplat cu Grădina Edenului? Biblia nu specifică. E posibil să fi fost distrusă complet la Potop sau zace descompusă în petrol și îngropată sub secole întregi de depozite de nisip.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Care este locația Grădinii Edenului?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries