settings icon
share icon
Întrebare

Care este semnificația lemnului de acacia (salcâm în traducerile în limba română a Bibliei) în Biblie?

Răspuns


Lemnul de acacia este adesea menționat cu referire la obiectele folosite la construcția cortului din cartea Exodului. De cea mai mare importanță este utilizarea sa în construcția Chivotului Legământului. De ce lemn de acacia? Are vreo semnificație specială?

Din punct de vedere practic, acacia ar fi fost unul dintre singurele tipuri de copaci care creșteau în regiunile pustii pe care le cuprindea Israelul. În plus, lemnul de acacia este dens și extrem de rezistent, ceea ce îl face o opțiune excelentă pentru orice tip de construcție din lemn.

Un cercetător a remarcat: "Acest lemn este rezistent la putrefacție, deoarece copacul depune structura lemnului multe substanțe reziduale care sunt conservanți și fac lemnul neplăcut pentru insecte, făcând lemnul dens și greu de penetrat de apă și alți agenți de putrefacție." (Sursa: http://ww2.odu.edu/~lmusselm/plant/bible/acacia.php)

În timpul construcției cortului, lemnul de acacia a fost unul dintre materialele disponibile pentru israeliți. Exodul 35:24 spune: "Oricine avea lemn de salcâm bun pentru orice fel de lucrare l-a adus." Lemnul de acacia a fost folosit pentru stâlpii chivotului, pentru chivot în sine și pentru multe părți ale Cortului. De fapt, lemnul de acacia este singurul tip de lemn folosit în construcția unor aspecte ale Cortului.

Folosirea lemnului de acacia a dus la obținerea unor materiale care au rezistat mult timp. Cortul a fost folosit în următorii patru sute de ani, găsindu-și în cele din urmă un loc de odihnă în Templul din Ierusalim, construit în timpul domniei lui Solomon. Chivotul a rămas o parte esențială a cultului evreiesc până la distrugerea Templului de către babilonieni, secole mai târziu.

Unii ar putea încerca să atribuie o putere spirituală acaciei, dar Biblia nu face astfel de afirmații. În schimb, se pare că acacia era principalul copac disponibil în timpul călătoriei prin pustiu, iar densitatea și rezistența sa îl făceau ideal pentru o structură care să reziste generații întregi.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Care este semnificația lemnului de acacia (salcâm în traducerile în limba română a Bibliei) în Biblie?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries