settings icon
share icon
Întrebare

Ce înseamnă a lăsa și a te lipi?

Răspuns


„De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va lipi de nevasta sa și se vor face un singur trup” (Genesa 2.24). Alte traduceri interpretează „va lăsa și se va lipi” ca „va lăsa și se va uni”, „va lăsa și se va alătura” sau „va lăsa și se va ține strâns”. Astfel, ce înseamnă în mod exact să îți lași tatăl și mama și să te lipești de nevasta ta?

După cum este relatat în Genesa capitolul 2, Dumnezeu l-a creat mai întâi pe Adam și apoi pe Eva. Dumnezeu Însuși a adus-o pe Eva la Adam. Dumnezeu Însuși a poruncit ca cei doi să fie uniți într-o căsnicie sfântă. El a spus că cei doi vor deveni un singur trup. Aceasta este o imagine a intimității maritale – actul dragostei care nu trebuie niciodată să implice pe altcineva. A te „lipi” înseamnă „a urma, a rămâne cu sau a te însoți cu”. Este o alăturare unică a doi oameni într-o singură entitate. Înseamnă că nu abandonăm atunci când lucrurile nu merg bine. Include faptul de a vorbi despre lucrurile în cauză, de a te ruga în mijlocul lor, de a avea răbdare în timp ce ai încredere că Dumnezeu lucrează în inima voastră, fiind dispuși să acceptați când greșiți și cerându-vă iertare și căutând sfatul Domnului în mod regulat în Cuvântul Său.

În cazul în care unul dintre soți nu reușește deopotrivă să lase și să se lipească, vor rezulta probleme în căsătorie. Dacă soții refuză să își lase cu adevărat părinții, vor rezulta conflicte și stres. Lăsarea părinților nu înseamnă să-i ignori sau să nu petreci timp cu ei. Să îți lași părinții înseamnă să recunoști că mariajul tău a dat naștere unei noi familii și că această nouă familie trebuie să fie o prioritate mai mare decât familia ta de dinainte. Dacă soții neglijează lipirea unul de celălalt, rezultatul este o lipsă de intimitate și de unitate. Lipirea de soțul tău nu înseamnă să fii împreună cu el în fiecare moment sau să nu ai prietenii semnificative în afara căsniciei tale. Lipirea dintre soți înseamnă recunoașterea faptului că sunteți uniți, în esență „lipiți” unul de celălalt. Lipirea este un lucru-cheie în clădirea unei căsnicii care va îndura timpuri grele și va fi relația frumoasă pe care Dumnezeu a intenționat-o să fie.

„Lăsarea și lipirea” în legătura de căsătorie este de asemenea o imagine a uniunii pe care Dumnezeu vrea să o avem cu El. „Voi să mergeți după Domnul Dumnezeul vostru și de El să vă temeți; poruncile Lui să le păziți; de glasul Lui să ascultați; Lui să-I slujiți și de El să vă alipiți.” (Deuteronomul 13.4). Acest lucru înseamnă că îi părăsim pe toți ceilalți dumnezei, oricare ar fi forma pe care o iau aceștia, și ne alăturăm numai Lui, ca Dumnezeu al nostru. Ne alipim de El pe măsură ce citim Cuvântul Său și ne supunem autorității Sale asupra noastră. Apoi, în timp ce Îl urmăm îndeaproape, descoperim că instrucțiunea Lui de a ne lăsa tatăl și mama, pentru a ne lipi de partenerul nostru, înseamnă să descoperim un angajament și o siguranță exact așa cum le-a intenționat El. Dumnezeu ia în serios felul în care a gândit căsătoria. Lăsarea și lipirea sunt planul lui Dumnezeu pentru cei care se căsătoresc. Când urmăm planul lui Dumnezeu, nu suntem niciodată dezamăgiți. EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce înseamnă a lăsa și a te lipi?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries