settings icon
share icon
Întrebare

L-a creat Dumnezeu pe Satan?

Răspuns


Dumnezeu a creat tot ceea ce a fost, există sau va fi (Ioan 1.3). Acest lucru include ființele fizice și materia, cât și ființele spirituale (Coloseni 1.15-17). Singura Persoană care are puterea de a fi în Sine și din Sine – însemnând că nu are început sau sfârșit – și există prin Sine este Dumnezeu (Exodul 3.14). Prin urmare, toate celelalte ființe au fost create de Dumnezeu și Îi aparțin lui Dumnezeu (Psalmul 24.1).

Există referiri profetice, biblice la împăratul Babilonului și împăratul tirului. Aceste personaje sunt considerate de către cei mai mulți erudiți ca fiind tipuri ale lui Satan (Isaia 14.12-15, Ezechiel 28.13-17). Aceste două pasaje îi oferă cititorului puțină istorie în privința lui Satan și a originilor lui. Versetul 12 din Isaia 14 spune că începutul lui Satan a fost în cer. Pasajul din Ezechiel 28 spune că Satan a fost creat (versetul 13) ca un heruvim (versetul 14) și a fost fără vină până când s-a găsit păcat în el (versetul 15).

Biblia descrie rădăcina păcatului lui Satan ca fiind mândria (Ezechiel 28.17). Înainte ca Satan să fie dat afară din cer, trebuie că a fost foarte frumos atât în interior, cât și în exterior (Ezechiel 28.12). Ezechiel 28.15 are grijă să spună că Satan a fost creat „fără vină” și păcatul lui a fost propria lui faptă (Ezechiel 28.16-18). Prin urmare, ar fi incorect să crezi că Dumnezeu l-a creat pe Satan având deja păcat în el. Dumnezeu e sfânt și nu creează nimic contrar naturii Sale (Psalmul 86.8-10, 99.1-3, Isaia 40.25, 57.15).

Așadar, cu toate că este corect să spui că Dumnezeu l-a creat pe Satan, nu e sub nicio formă corect să spui că Dumnezeu a creat păcatul din Satan. Satan și-a ales propriul parcurs (Isaia 14.13). Dumnezeu nu cauzează niciodată păcat (Iacov 1.13), chiar dacă a creat o lume în care e posibil păcatul. Într-o zi, Dumnezeu îi va pune punct lui Satan și păcatului (Apocalipsa 20.10), condamnându-i pe el și pe acoliții lui la o pedeapsă eternă.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

L-a creat Dumnezeu pe Satan?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries