settings icon
share icon
Întrebare

Ce înseamnă să-L iubești pe Domnul cu toată inima, cu tot sufletul, cu tot cugetul și cu toată puterea?

Răspuns


„Ascultă, Israele! Domnul Dumnezeul nostru este singurul Domn. Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și cu toată puterea ta.” (Deuteronomul 6.4-5) Această parte din Scriptură e cunoscută sub numele de Shema, și vine de la primul cuvânt, „ascultă”, în evreiește. Evreii moderni consideră că recitarea acestei Shema atât seara, cât și dimineața, este una dintre datoriile lor cele mai sacre. A fost citată de Isus ca fiind „cea mai mare poruncă din Lege” (Matei 22.36-37).

Porunca aceasta pare imposibil de împlinit. Aceasta pentru că, în starea umană naturală, e imposibil. Nu există dovadă mai mare pentru incapacitatea omului de a asculta de Legea lui Dumnezeu decât constituie această poruncă. Nicio ființă umană cu o natură căzută nu-L poate iubi pe Dumnezeu cu toată inima, cu tot sufletul și cu toată puterea 24 de ore din 24. Omenește e imposibil. Dar să nu asculți de vreo poruncă a lui Dumnezeu este păcat. Prin urmare, chiar fără să luăm în calcul păcatele pe care le comitem zilnic, suntem cu toții condamnați de incapacitatea noastră de a împlini această poruncă. Acesta este motivul pentru care Isus le-a adus aminte în mod continuu fariseilor despre incapacitatea lor de a ține Legea lui Dumnezeu. Încerca să-i facă să vadă eșecul lor spiritual și nevoia de un Salvator. Fără curățirea de păcat pe care El o pune la dispoziție și fără prezența care capacitează a Duhului Sfânt care locuiește în inima celor răscumpărați, a-L iubi pe Dumnezeu în orice măsură e imposibil.

Dar ca și creștini am fost curățați de păcat și avem Duhul Sfânt. Așadar cum începem să-L iubim pe Dumnezeu așa cum trebuie? Așa cum omul din Marcu 9.24 I-a cerut lui Dumnezeu să ajute necredinței lui, și noi Îi putem cere lui Dumnezeu să ne ajute în domeniile în care nu-L iubim cu toată inima, cu tot sufletul, cu tot cugetul și cu toată puterea. Avem nevoie de puterea Lui pentru a face imposibilul, și începutul constă din a căuta și a ne însuși această putere.

În majoritatea cazurilor, dragostea și afecțiunea noastră față de Dumnezeu crește în intensitate odată cu trecerea timpului. Cu siguranță, cei tineri în credință, mântuiți de curând, sunt foarte conștienți de dragostea lui Dumnezeu și de dragostea lor pentru El. Dar prin faptul că experimentăm credincioșia lui Dumnezeu în vremurile de lupte și încercări, crește tot mai mult în noi o dragoste profundă pentru Dumnezeu. În timp, experimentăm, compasiunea, îndurarea, harul Lui și dragostea Lui pentru noi, cât și ura Lui față de păcat, sfințenia și neprihănirea Lui. Nu putem iubi pe cineva pe care nu-l cunoaștem, așadar cunoașterea Lui trebuie să fie prioritatea noastră numărul unu. Cei care Îl urmează pe Dumnezeu și neprihănirea Lui, care iau în serios porunca de a-L iubi mai presus decât orice altceva sunt cei care sunt pasionați de lucrurile lui Dumnezeu. Ei sunt doritori să studieze Cuvântul lui Dumnezeu, doritori să se roage, doritori să asculte și să-L cinstească pe Dumnezeu în toate lucrurile și doritori să le spună altora despre Isus. Tocmai prin aceste discipline spirituale dragostea pentru Dumnezeu crește și se maturizează spre gloria lui Dumnezeu.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce înseamnă să-L iubești pe Domnul cu toată inima, cu tot sufletul, cu tot cugetul și cu toată puterea?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries