settings icon
share icon
Întrebare

Care este rolul Israelului în vremurile din urmă?

Răspuns


De fiecare dată când apare un conflict în Israel sau în jurul lui, mulți oameni îl văd ca pe un semn al timpurilor de sfârșit care se apropie cu repeziciune. Însă problema e că vom putea ajunge în cele din urmă atât de sătui de conflictul din Israel, încât nu vom recunoaște când se vor întâmpla evenimentele reale, cu semnificație profetică. Conflictul din Israel nu e în mod necesar un semn al vremurilor din urmă.

Conflictul din Israel a fost o realitate în tot timpul în care Israelul a existat ca națiune. Fie că a fost vorba despre egipteni, amaleciți, madianiți, moabiți, amoniți, amoriți, filisteni, asirieni, babilonieni, persani sau romani, națiunea Israelului a fost persecutată întotdeauna de vecinii ei. De ce? Potrivit Bibliei, pentru că Dumnezeu are un plan special cu națiunea lui Israel și Satan vrea să înfrângă acel plan. Ura cu influență satanică față de Israel – și mai ales față de Dumnezeul lui Israel – este motivul pentru care dușmanii Israelului au vrut întotdeauna să-l vadă distrus. Fie că vorbim despre Sanherib, împăratul Asiriei, despre Haman, demnitarul din Persia, despre Hitler, conducătorul Germaniei naziste sau despre Ahmadinejad, președintele Iranului, încercările de a nimici cu totul Israelul vor fi întotdeauna sortite eșecului. Persecutorii Israelului vor veni și vor trece, dar persecuția va exista până la a doua venire a lui Cristos. Ca urmare, conflictul din Israel nu este un indiciu valid al iminentelor vremuri ale sfârșitului.

Totuși, Biblia spune că, în vremurile sfârșitului, în Israel va fi un conflict de mari proporții. De aceea, perioada aceea de timp e cunoscută sub numele de Necaz, Necazul cel mare și „o vreme de necaz pentru Iacov" (Ieremia 30.7). Iată ce spune Biblia despre Israel, referitor vremurile din urmă:

Va avea loc o întoarcere în masă în țara lui Israel (Deuteronomul 30.3, Isaia 43.6, Ezechiel 34.11-13, 36.24, 37.1-14).

Anticristul va încheia cu Israelul un legământ de „pace" pentru șapte ani (Isaia 28.18, Daniel 9.27).

Templul va fi reconstruit în Ierusalim (Daniel 9.27, Matei 24.15, 2 Tesaloniceni 2.3-4, Apocalipsa 11.1).

Anticristul va rupe legământul lui cu Israelul și de aici va rezulta o persecuție a Israelului la scară mondială (Daniel 9.27, 12.1, 11, Zaharia 11.16, Matei 24.15, 21, Apocalipsa 12.13). Israelul va fi invadat (Ezechiel, capitolele 38-39).

Israelul Îl va recunoaște, în cele din urmă, pe Isus ca Mesia al lor (Zaharia 12.10). Israelul va fi regenerat, restaurat și readunat (Ieremia 33.8, Ezechiel 11.17, Romani 11.26).

E multă frământare în Israel astăzi. Israelul e persecutat, înconjurat de dușmani – Siria, Liban, Iordania, Arabia Saudită, Iran, Hamas, Jihadul Islamic, Hesbollah etc. Dar această ură și persecuție la adresa Israelului este doar un semn a ceea ce se va întâmpla în vremurile sfârșitului (Matei 24.15-21). Ultima rundă de persecuții a început odată cu reconstituirea Israelului ca națiune, în 1948. Mulți cercetători ai profețiilor biblice cred că Războiul de Șase Zile arabo-israelian din 1967 a fost „începutul sfârșitului". Pot lucrurile care se întâmplă în Israel astăzi să arate că sfârșitul este aproape? Da. Înseamnă cu necesitate că sfârșitul este aproape? Nu. Isus Însuși a spus cel mai bine: „Băgați de seamă să nu vă înșele cineva. … Veți auzi de războaie și vești de războaie: vedeți să nu vă înspăimântați, căci toate aceste lucruri trebuie să se întâmple. Dar sfârșitul tot nu va fi atunci." (Matei 24.4-6)

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Care este rolul Israelului în vremurile din urmă?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries