settings icon
share icon
Întrebare

De ce ispita sexuală e o problemă mai mare pentru bărbați decât pentru femei?

Răspuns


Deși femeile nu sunt în niciun fel imune ispitei sexuale, în general vorbind, bărbații se luptă cu ispita sexuală într-o măsură mai mare. Mult mai mulți bărbați preacurvesc decât femeile. Legat de relațiile premaritale, bărbații e mult mai probabil să caute să întrețină relații sexuale cu partenerele lor decât femeile.

De ce se întâmplă acest lucru? De ce ispita sexuală e o problemă mai mare pentru bărbați decât pentru femei? Biblia nu caută să răspundă la această întrebare „de ce”. În schimb, Biblia face deosebit de clar că imoralitatea sexuală este întotdeauna păcat (Faptele Apostolilor 15.20, 1 Corinteni 5.1, 6.13, 18, 10.8, 2 Corinteni 12.21, Galateni 5.19, Efeseni 5.3, Coloseni 3.5, 1 Tesaloniceni 4.3, Iuda 7). Faptul că biruirea păcatului sexual e adesea mai dificilă pentru bărbați cu siguranță nu este o scuză. „E atât de greu să reziști” nu e o explicație pe care Dumnezeu să o accepte din partea unui bărbat sau a unei femei legat de această chestiune. Din nou, imoralitatea sexuală este întotdeauna păcat. Prin urmare, ispita sexuală trebuie biruită (1 Corinteni 6.18), indiferent dacă ispita e puternică sau moderată și fie că persoana ispitită e bărbat sau femeie.

Pentru că Biblia nu dă un răspuns specific legat de motivul pentru care ispita sexuală este o luptă mai mare pentru bărbați decât pentru femei, putem căuta explicații în domeniul biologiei/fiziologiei. Din punct de vedere fiziologic, bărbații de obicei au dorință sexuală mai puternică decât femeile. Bărbații se gândesc în mod natural la sex mai des și îl doresc mai frecvent decât femeile. Mai ales când nu a avut loc recent un raport sexual, corpul bărbatului are o dorință mai puternică după eliberarea pe care o produce sexul. La aceasta se adaugă faptul că bărbații sunt mult mai ușor stimulați vizual decât femeile (lucru care explică și motivul pentru care bărbații sunt mult mai înclinați să se uite la pornografie). Simpla zărire a unei femei atractive e uneori suficientă să stârnească dorința sexuală într-un bărbat. Dacă un gând sexual nu e abandonat imediat (cu ajutorul lui Dumnezeu), poate deveni un râu tumultuos de ispită sexuală, căruia e foarte greu să i te împotrivești.

Spunem din nou, dorința sexuală masculină e un fapt, nu o scuză. Dacă un bărbat cedează în fața ispitei sexuale, nu poate da vina pe nimeni, decât pe sine. 1 Corinteni 10.13 afirmă: „Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Și Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiți ispitiți peste puterile voastre, ci, împreună cu ispita, a pregătit și mijlocul să ieșiți din ea, ca s-o puteți răbda.” Dacă nu profităm de „mijlocul de ieșire” pus la dispoziție de Dumnezeu, nu avem scuză. Ispita sexuală poate fi puternică și păcatul sexual este printre cele mai devastatoare (1 Corinteni 6.18), dar, cu ajutorul lui Dumnezeu, ispita sexuală poate fi biruită. Și lucrul acesta e la fel de adevărat și pentru bărbați și pentru femei.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

De ce ispita sexuală e o problemă mai mare pentru bărbați decât pentru femei?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries