settings icon
share icon
Întrebare

Ce este islamismul?

Răspuns


Islamismul e diferit de islam. Islamul e o religie cu câteva ramuri, în timp ce islamismul e o mișcare religioasă și politică din cadrul islamului, bazată pe anumite interpretări literale ale Coranului. În special islamiștii caută să conformeze societatea cu legea Șaria, sistemul de legi moral și religios care vine din Coran. Șaria definește un cod moral strict pentru aproape orice aspect al vieții societale și personale – totul de la reglementarea comerțului, până la igiena personală – și interpretează cuvântul islam (care înseamnă „supunere”) foarte literal, cerând ca fiecare persoană fie să se supună Șariei, fie să moară.

Islamismul e în cea mai mare parte de natură politică – islamiștii sunt interesați de cucerire. Unii islamiști cred că cel mai bun mod de a face acest lucru e prin revoluție sau invazie, conformând lumea cu islamul prin teroare și putere statală. Alții cred că e mai bine să-și atingă scopurile prin reformarea societății de la bază în sus.

Datorită terorismului pe care l-a generat islamismul, există multă teamă de musulmani. Parte din această teamă e pe drept cuvânt. Convertirea sau moartea sunt un aspect foarte real și înfricoșător al islamismului. Însă creștinii trebuie să încerce să își amintească faptul că deși fiecare islamist e un musulman, nu fiecare musulman e un islamist. De fapt, mulți musulmani sunt persecutați de islamiști pentru că nu vor să se conformeze legii Șaria sau pentru că provin din secta greșită a islamului sau trăiesc în comunitatea greșită.

Care este răspunsul biblic față de islamism? Credincioșii în Isus Cristos trebuie să-și privească dușmanii ca oameni care sunt pierduți și vor avea parte de o veșnicie fără Cristos. Islamiștii sunt prinși într-o religie întunecată și disperată, făcând voia lui Satan, în timp ce cred că fac voia lui Dumnezeu. Isus a vorbit mai dinainte de oameni cum sunt islamiștii: „Va veni vremea când oricine vă va ucide să creadă că aduce o slujbă lui Dumnezeu.” (Ioan 16.2)

Creștinii trebuie să-și găsească alinarea în faptul că lumea aceasta nu e casa noastră finală. Fie că „biruim” sau nu în războiul împotriva teroriștilor și al islamiștilor, aceasta nu e cea mai mare preocupare a creștinului. Isus a spus: „Împărăția Mea nu este din lumea aceasta. Dacă ar fi Împărăția Mea din lumea aceasta, slujitorii Mei s-ar fi luptat ca să nu fiu dat în mâinile iudeilor, dar, acum, Împărăția Mea nu este de aici.” (Ioan 18.36) Când a înfruntat moartea din partea dușmanilor Săi, Isus le-a amintit tuturor că urmașii Săi nu sunt aici cuceritori, ci salvatori – suntem ambasadori ai dragostei și ai iertării lui Cristos (2 Corinteni 5.20).

„Ați auzit că s-a zis: «Să iubești pe aproapele tău și să urăști pe vrăjmașul tău.» Dar Eu vă spun: Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă asupresc și vă prigonesc, ca să fiți fii ai Tatălui vostru care este în ceruri.” (Matei 5.43-45) Islamiștii, urmând Coranul în mod literal, sunt plini de ură și fără milă față de cei care nu se supun Șariei; ei nu cunosc nimic din dragostea și din iertarea lui Dumnezeu. Trebuie să ne rugăm pentru cei prinși în islamism, ca să vadă adevărul lui Isus Cristos. În timp ce Pavel „sufla încă amenințarea și uciderea împotriva ucenicilor Domnului” (Faptele Apostolilor 9.1), a fost momentul în care s-a întâlnit cu Domnul și a fost născut din nou. Fie ca acest lucru să se întâmple și cu liderii islamismului.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce este islamismul?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries