settings icon
share icon
Întrebare

Vrea să spună Ioan 3.13 că nimeni nu s-a dus în cer înainte de Isus?

Răspuns


Ioan 3.13 spune: „Nimeni nu s-a suit în cer, afară de Cel ce S-a coborât din cer, adică Fiul omului, care este în cer." Acest verset e oarecum dificil de interpretat și e adesea înțeles greșit. De asemenea, e folosit frecvent de cei care vor să găsească contradicții în Biblie. Observând acest verset în context, versetele 10-12 în special, vedem că Domnul Isus vorbește pe subiectul autorității și al validității învățăturilor Sale. În versetul 13, Isus îi explică lui Nicodim de ce numai El e calificat să vorbească despre aceste lucruri, și anume pentru că numai El e singurul care a fost în cer și apoi a venit cu cunoaștere din cer să-i învețe pe oameni.

Prin urmare, niciun om nu poate vorbi despre lucrurile cerești cu autoritate ca Isus. Ca să vorbești despre aceste lucruri necesită să le cunoști îndeaproape și să le fi văzut și experimentat așa cum numai Isus a făcut. Pentru că nimeni nu s-a suit în cer și să se întoarcă, nimeni nu e calificat să vorbească despre aceste lucruri în afară de El, care S-a coborât din cer. Domnul Isus spunea că numai El este Cel care L-a văzut pe Tatăl și numai El este calificat să mărturisească despre Dumnezeu și să-L facă cunoscut (Ioan 1.18).

Acest lucru nu înseamnă că nimeni nu a mers vreodată în cer sau că nimeni nu a fost mântuit, fiindcă Enoh și Ilie au fost duși acolo (Genesa 5.24, Evrei 11.5, 2 Împărați 2.11) și Avraam, Isaac, Iacov și alții erau acolo. În schimb înseamnă că nimeni nu s-a suit și să se „întoarcă" în așa fel încât să fie calificat să vorbească despre lucrurile de acolo. „Suirea" conține ideea de a merge într-un loc cu autoritate. Domnul Isus e singurul care S-a suit vreodată la cer cu autoritate, fiindcă El e singurul Fiu al lui Dumnezeu (Ioan 1.14).

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Vrea să spună Ioan 3.13 că nimeni nu s-a dus în cer înainte de Isus?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries