settings icon
share icon
Întrebare

Mai este posibilă astăzi învierea morților?

Răspuns


Pe lângă faptul că Isus Însuși a fost înviat din morți, Biblia consemnează alte nouă cazuri de oameni care au înviat din morți (1 Împărați 17:22; 2 Împărați 4:33-36; 13:21; Matei 27:52; Luca 7:11-17; 8:40-56; Ioan 11:43-44; Fapte 9:40-41; 20:9-12). În mod clar, aducerea cuiva înapoi din morți nu este dincolo de puterea lui Dumnezeu astăzi: "Isus Hristos este același ieri, astăzi și în veci." (Evrei 13:8) Din moment ce Dumnezeu este încă capabil să învie morții, da, învierea morților este posibilă și astăzi.

O întrebare mult mai importantă este dacă învierea morților mai are loc și în prezent. Există unii din mișcarea Word-Faith care pretind că au înviat morți, dar niciodată nu au fost prezentate dovezi credibile. Numeroasele învățături vădit nebiblice din cadrul mișcării Word-Faith ridică îndoieli serioase cu privire la legitimitatea oricărui miracol al acestora. Unii practicanți de voodoo și vrăjitorie pretind, de asemenea, că au înviat oameni din morți. Deși minunile satanice sunt posibile (2 Tesaloniceni 2:9), pare puțin probabil ca Satan să posede puterea de a învia morții.

Dacă o persoană care a fost declarată oficial moartă ar fi readusă la viață, ar fi un miracol uimitor. Cu siguranță, dacă o persoană ar fi înviată din morți în Numele lui Hristos, aceasta i-ar convinge pe toți să Îl primească pe Isus ca Mântuitor. Nu-i așa? Greșit. Isus a abordat exact această problemă în Luca 16:30-31: "«Nu, părinte Avraame», a zis el, «ci, dacă se va duce la ei cineva din morţi, se vor pocăi.» Şi Avraam i-a răspuns: «Dacă nu ascultă pe Moise şi pe proroci, nu vor crede nici chiar dacă ar învia cineva din morţi.»" Care ar fi o explicație a faptului că învierea morților nu are loc și astăzi? Nu miracolele uimitoare sunt cele care îi conduc pe oameni la o credință autentică. Dacă o persoană respinge Cuvântul lui Dumnezeu, niciun miracol nu o va convinge să se pocăiască și să Îl primească pe Isus Hristos ca Mântuitor. Tot ceea ce ar face o minune ar fi să-i determine pe oameni să ceară mai multe minuni (Matei 12:39; Ioan 6:26).

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Mai este posibilă astăzi învierea morților?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries