settings icon
share icon
Întrebare

Cine sunt cei care au fost înviați la moartea lui Isus (Matei 27:52-53)?

Răspuns


Matei 27:50-53 spune: "Isus a strigat iarăşi cu glas tare şi Şi-a dat duhul. Şi îndată, perdeaua dinăuntrul Templului s-a rupt în două, de sus până jos, pământul s-a cutremurat, stâncile s-au despicat, mormintele s-au deschis şi multe trupuri ale sfinţilor, care muriseră, au înviat. Ei au ieşit din morminte, după învierea Lui, au intrat în sfânta cetate şi s-au arătat multora."

Acest eveniment a avut loc ca o mărturie a puterii nemuritoare atribuită numai lui Isus Hristos (1 Timotei 6:14-16). Numai Dumnezeu are puterea vieții și a morții (1 Samuel 2:6; Deuteronom 32:29). Prin urmare, învierea este piatra de temelie a creștinismului. Toate celelalte religii și liderii lor respectivi nu slujesc unui Domn înviat. Învingând moartea, Isus Hristos primește imediat întâietate, deoarece El a revenit la viață în vreme când toți ceilalți nu au făcut-o. Învierea ne-a dat un motiv să le spunem altora despre El și să ne încredem în Dumnezeu (1 Corinteni 15:14). Învierea ne-a dat siguranța că păcatele noastre sunt iertate (1 Corinteni 15:17). Pavel spune clar în acest verset că în lipsa învierii, am rămâne în păcatele noastre. Și, în cele din urmă, învierea ne-a dat un motiv să avem speranță astăzi (1 Corinteni 15:20-28). Dacă Hristos nu ar fi înviat din morți, atunci creștinii nu ar fi mai buni din punct de vedere spiritual decât necreștinii. Dar adevărul este că Dumnezeu a înviat "pe Isus Hristos, Domnul nostru, care a fost dat din pricina fărădelegilor noastre şi a înviat din pricină că am fost socotiţi neprihăniţi." (Romani 4:24-25).

Învierea sfinților se încadrează în principile retorice generale folosite de Matei în evanghelia sa. Examinarea lui Ezechiel 37 și a oaselor readuse la viață în legătură cu această relatare arată că o profeție din Vechiul Testament s-a împlinit prin învierea acestor sfinți. În plus, învierea sfinților are legătură directă cu Împărăția viitoare. Învierea câtorva sfinți, și nu a tuturor, arată că Isus are puterea de a învia, dar arată și spre a doua venire și judecata lui Isus Hristos, care îi va include pe toți cei ale căror nume sunt scrise în Cartea Vieții prin credința în harul lui Dumnezeu. Faptul că știm că Isus a murit și a învins moartea prin învierea Sa ar trebui să ne grăbească dorința de a ne pocăi și de a ne încrede numai în El pentru mântuire, astfel încât și noi să putem fi înviați într-o zi "într-o clipeală de ochi" (1 Corinteni 15:52).

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Cine sunt cei care au fost înviați la moartea lui Isus (Matei 27:52-53)?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries