settings icon
share icon

Întrebări despre Adam și Eva?

Au fost Adam și Eva mântuiți? Biblia nu ne spune în mod specific dacă Adam și Eva au fost mântuiți. Adam și Eva au fost singurele două ființe umane care au știut despre Dumnezeu înainte să ajungă pătați de păcat. Drept urmare, probabil că tot L-au cunoscut pe Dumnezeu mai bine și după Cădere decât oricare dintre noi. Adam și Eva în mod sigur au crezut în Dumnezeu și au depins de El. Dumnezeu a continuat să vorbească cu Adam și Eva și să le poarte de grijă după Cădere. Adam și Eva au știut promisiunea lui Dumnezeu că va trimite un Mântuitor (Genesa 3.15). După Cădere, Dumnezeu a făcut veșminte de piele pentru Adam și Eva (Genesa 3.21). Mulți învățați consideră acesta prima jertfă de animal, care arăta înspre moartea lui Cristos pe cruce mai târziu, pentru păcatele lumii. Punând aceste lucruri laolaltă, se pare că Adam și Eva au fost mântuiți și au mers într-adevăr în rai/paradis după ce au murit.

Câți copii au avut Adam și Eva? Biblia nu ne dă un număr specific. Adam și Eva l-au avut pe Cain (Genesa 4.1), pe Abel (Genesa 4.2), pe Set (Genesa 4.25) și mulți alți fii și fiice (Genesa 5.4). Cu probabilitatea unor sute de ani de putință de zămislire, Adam și Eva e posibil să fi avut peste 50 de copii în timpul vieții.

Când au fost creați Adam și Eva? Dacă se merge pe urma istoriei Vechiului Testament și a vârstelor din Genesa capitolul 5, Adam și Eva par să fi fost creați aproximativ în anul 4000 î.Cr.

Au fost Adam și Eva oameni ai peșterilor? Genesa capitolul 3 consemnează că Adam și Eva au purtat o conversație perfect inteligentă cu Dumnezeu. E posibil ca Adam și Eva să fi fost „primitivi" în înțelegerea multor concepte, dar nu au fost sub nicio formă asemenea primatelor sau cu un deficit intelectual. Adam și Eva au fost cele mai perfecte ființe umane din istoria lumii.

Cât de mult au stat Adam și Eva în Grădina Edenului înainte de a păcătui? Biblia nu ne spune explicit cât de mult au stat Adam și Eva în Grădina Edenului înainte de a păcătui. După cum pare, ar fi stat în Grădină un timp scurt, posibil chiar o zi sau două. Adam și Eva nu au zămislit copii decât după Cădere (Genesa 4.1-2), astfel că e puțin probabil să fi fost în Grădină o perioadă foarte lungă de timp.

Au avut Adam și Eva buric/ombilic? Un buric se formează datorită cordonului ombilical care leagă fătul din pântec de mama lui. Adam și Eva au fost creați în mod direct de către Dumnezeu și nu au trecut prin procesul normal de naștere. Așadar, Adam și Eva probabil că nu au avut buric.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Întrebări despre Adam și Eva?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries