settings icon
share icon
Întrebare

Se poate spune despre întoarcerea lui Cristos că e într-adevăr iminentă?

Răspuns


Cuvântul iminent înseamnă „posibil să se întâmple în orice moment; pe punctul de a se produce”. Când vorbim despre iminența întoarcerii lui Cristos, vrem să spunem că Se poate întoarce în orice moment. Nu mai există în profeția biblică ceva ce trebuie să se împlinească înainte ca Isus să Se întoarcă să răpească Biserica. Iminența întoarcerii lui Cristos e o învățătură generală între evanghelici, cu unele neînțelegeri datorită conceptelor legate de dispensaționalism și dacă e susținut conceptul de pre-, mid- sau post- tribulaționist cu privire la Răpire.

Isus a vorbit în mod repetat despre întoarcerea Lui în timpul lucrării Sale, lucru care a stârnit în mod natural întrebări din partea ucenicilor. Una dintre întrebările lor a fost: „Când se vor întâmpla aceste lucruri?” (Marcu 13.4) Isus a răspuns: „Cât despre ziua aceea, sau ceasul acela, nu știe nimeni, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl. Luați seama, vegheați și rugați-vă, căci nu știți când va veni vremea aceea.” (versetele 32-33) În orice discuție privitoare la escatologie, e important să ne amintim că Dumnezeu nu intenționează ca noi să înțelegem pe deplin timpul planurilor Sale.

Însă Biblia spune că întoarcerea lui Isus e aproape, și trebuie să o așteptăm doritori (Romani 8.19-25, 1 Corinteni 1.7, Filipeni 3.20, Iuda 21). Iacov ne încurajează astfel: „Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.” (Iacov 5.8) În Apocalipsa 1.3 și 22.10 se spune, de asemenea, că „vremea este aproape”.

Isus i-a învățat pe ucenici să aștepte întoarcerea Lui. „Și voi dar fiți gata, căci Fiul omului va veni în ceasul în care nu vă gândiți.” (Luca 12.40) Porunca „fiți gata” implică iminență. Pe tot cuprinsul Noului Testament, Bisericii i se spune să fie pregătită (Matei 24.42, 44, 1 Tesaloniceni 5.6). Dacă ucenicii și Biserica Primară trebuiau să aștepte venirea Domnului în orice moment, cu cât mai mult trebuie să așteptăm noi cu ardoare?

Mântuirea noastră e „gata să fie descoperită în vremea de pe urmă” (1 Petru 1.5, NTLR) Isus Se poate întoarce pentru ai Săi în orice moment, și acel eveniment va porni seria de evenimente detaliate în Apocalipsa 6-18. La fel ca cele cinci fecioare înțelepte din pilda lui Isus (Matei 25.1-13), trebuie să fim gata. „Vegheați dar, căci nu știți ziua, nici ceasul.” (Matei 25.13)

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Se poate spune despre întoarcerea lui Cristos că e într-adevăr iminentă?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries