settings icon
share icon
Întrebare

De ce este important să înțelegem Biblia?

Răspuns


Înțelegerea Bibliei este importantă pentru că Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu. Când deschidem Biblia, citim mesajul lui Dumnezeu pentru noi. Ce poate fi mai important decât să înțelegem ce are de spus Creatorul Universului?

Căutăm să înțelegem Biblia din același motiv pentru care un om caută să înțeleagă o scrisoare de dragoste de la iubita inimii sale. Dumnezeu ne iubește și dorește să restaureze relația noastră cu El (Matei 23.37). Dumnezeu ne comunică dragostea Lui pentru noi în Biblie (Ioan 3.16, 1 Ioan 3.1, 4.10).

Căutăm să înțelegem Biblia din același motiv pentru care un soldat caută să înțeleagă o depeșă de la comandantul său. Ascultarea de poruncile lui Dumnezeu Îi aduce onoare și ne călăuzește pe cărarea vieții (Psalmul 119). Acele porunci se găsesc în Biblie (Ioan 14.15).

Căutăm să înțelegem Biblia din același motiv pentru care un mecanic caută să înțeleagă un manual cu instrucțiuni de reparare. Lucrurile merg rău în această lume și Biblia nu numai că diagnostichează problema (păcatul), ci și indică soluția (credința în Cristos). „Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viața veșnică în Isus Cristos, Domnul nostru." (Romani 6.23)

Căutăm să înțelegem Biblia din același motiv pentru care un conducător auto caută să înțeleagă semnele de circulație. Biblia ne dă îndrumare în viață, arătându-ne calea către siguranță și înțelepciune (Psalmul 119.11, 105).

Căutăm să înțelegem Biblia din același motiv pentru care cineva care se află în calea unei furtuni caută să înțeleagă rapoartele meteo. Biblia prezice cum va fi sfârșitul vremurilor, sunând alarma unei iminente judecăți (Matei 24-25) și arătând felul în care să o evităm (Romani 8.1).

Căutăm să înțelegem Biblia din același motiv pentru care un cititor pasionat caută să înțeleagă cărțile autorului său preferat. Biblia ne revelează Persoana și gloria lui Dumnezeu, așa cum e manifestată în Fiul Său, Isus Cristos (Ioan 1.1-18). Cu cât citim și înțelegem mai mult Biblia, cu atât cunoaștem mai îndeaproape Autorul.

În timp ce Filip călătorea spre Gaza, Duhul Sfânt l-a condus către un om care citea o porțiune din cartea Isaia. Filip s-a apropiat de om, a văzut ce citea și l-a întrebat această întrebare foarte importantă: „Înțelegi tu ce citești?" (Fapte 8.30) Filip știa că înțelegerea era punctul de pornire pentru credință. Fără înțelegerea Bibliei, nu o putem aplica, asculta sau crede.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

De ce este important să înțelegem Biblia?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries