settings icon
share icon
Întrebare

Cum pot fi înfrânte întăriturile demonice?

Răspuns


Înainte ca întăriturile demonice să poată fi înfrânte, trebuie să înțelegem exact ce sunt întăriturile demonice. Cuvântul întăritură apare o singură dată în Noul Testament (2 Corinteni 10.4), și cuvântul grecesc tradus cu „întăritură” înseamnă „o fortificație asemenea unui castel”. În acest pasaj, apostolul Pavel instruiește Biserica din Corint cum să lupte și să „[răstoarne] izvodirile minții și orice înălțime care se ridică împotriva cunoștinței lui Dumnezeu” (2 Corinteni 10.5). Ei fac acest lucru nu folosind armele lumii, ci „puterea divină”. Argumentele și opiniile elevate sunt rezultatul mândriei și a închipuirilor rele și deșarte, chiar întăriturile în care locuiesc demonii. Prin urmare, aceasta este esența războiului demonic – puterea lui Dumnezeu de a birui întăriturile demonilor.

În Efeseni 6.8-10, Pavel descrie resursele pe care Dumnezeu le pune la îndemâna urmașilor Săi – armura lui Dumnezeu. Aici ni se spune cum, într-o atitudine de umilință și dependență, trebuie să ne folosim de resursele lui Dumnezeu. Observă că trebuie să fim tari „în Domnul” și „în puterea tăriei Lui”. Nu ne avântăm asupra întăriturilor demonice cu puterea noastră. Ne protejăm pe noi înșine cu primele cinci piese ale armurii defensive și mânuim arma ofensivă – sabia Duhului, care este Cuvântul lui Dumnezeu. Facem toate aceste lucruri cu „tot felul de rugăciuni și cereri ... [în] rugăciune pentru toți sfinții” (versetul 18). În versetele 12 și 13 din Efeseni 6, Pavel scrie: „Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii și sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutății care sunt în locurile cerești. De aceea, luați toată armătura lui Dumnezeu, ca să vă puteți împotrivi în ziua cea rea și să rămâneți în picioare după ce veți fi biruit totul.”

Un obicei pe care toți credincioșii trebuie să îl deprindă este să se concentreze asupra versetelor din Efeseni 6.10-18 și să se „îmbrace” spiritual în fiecare zi. Va fi de un nespus folos în a obține victoria asupra Diavolului și a uneltirilor lui. Aici Pavel afirmă că deși umblăm în carne (locuim și respirăm în acest trup), nu ne luptăm potrivit cu carnea (nu putem purta bătăliile spirituale cu armele carnale). În schimb, atunci când ne concentrăm pe resursele și armele tăriei spirituale, putem vedea că Dumnezeu ne dă victoria. Nicio întăritură demonică nu poate rezista în fața creștinilor care se roagă și poartă întreaga armură a lui Dumnezeu, luptând cu Cuvântul lui Dumnezeu și capacitați de Duhul Său.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Cum pot fi înfrânte întăriturile demonice?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries