settings icon
share icon
Întrebare

Ar trebui creștinii din diferite denominații să aibă întâlniri sau să se căsătorească?

Răspuns


Poate un baptist să se întâlnească cu un penticostal? Poate un luteran să se întâlnească cu un prezbiterian? Chestiunea cea mai importantă este dacă ambii indivizi Îl cunosc pe Isus Cristos ca Salvator. Biblia vorbește despre a fi „înjugat nepotrivit” (2 Corinteni 6.14), dar acest lucru se referă doar la credincioși și necredincioși. Nu se referă la doi credincioși care se întâmplă să aibă unele convingeri diferite. Dacă ambii indivizi Îl cunosc pe Isus Cristos ca Salvator, nu există niciun motiv, din punct de vedere biblic, pentru care să nu poată să se întâlnească și/sau să se căsătorească.

Totuși, aceasta nu înseamnă că nu vor exista potențiale probleme și dificultăți. Când/dacă relația devine serioasă și are potențialul de a duce la căsnicie, cuplul trebuie să ia loc și să ajungă la o înțelegere cu privire la ce biserică vor merge. Dacă există neînțelegeri majore în convingerile doctrinale, cuplul trebuie să fie de acord să nu cadă de acord și, în același timp, să convină asupra felului în care vor crește copiii și a felului în care își vor trăi credința creștină. Cel mai bine pentru un cuplu e să fie în acord doctrinal, dar cea mai importantă chestiune e credința în Cristos, dragostea unul pentru celălalt și dorința de a avea o relație care să Îl onoreze pe Dumnezeu.

E de la sine înțeles că acest lucru se aplică numai la denominațiile diferite ale credinței creștine. Credincioșii adevărați ai lui Isus Cristos nu trebuie să se căsătorească cu membri ai cultelor și/sau ai falselor religii care pretind că sunt creștine. Cunoașterea și căderea de acord asupra doctrinelor de bază ale credinței creștine e un lucru de importanță crucială pentru un cuplu care nădăjduiește să aibă o relație sau o căsnicie de succes, care să Îl onoreze pe Dumnezeu.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ar trebui creștinii din diferite denominații să aibă întâlniri sau să se căsătorească?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries