settings icon
share icon
Întrebare

Sunt întâlnirile misionare o idee bună? Le poate Dumnezeu folosi?

Răspuns


Întâlnirile misionare sunt ideea modernă că un creștin poate avea întâlniri cu un necreștin, cu scopul de a conduce acea persoană la credința în Cristos. Cu toate că Dumnezeu poate folosi astfel de relații pentru evanghelizare. Biblia spune că cele mai importante relații ale noastre trebuie să fie cu alți credincioși.

O problemă în evaluarea întâlnirilor misionare din perspectivă biblică este că întâlnirile de orice fel nu erau practicate la scară largă în timpurile Bibliei. Majoritatea căsătoriilor erau aranjate. Totuși, pentru că întâlnirile sunt adesea văzute astăzi ca o „cale” care duce la căsătorie, principiile biblice pentru căsătorie pot fi aplicate și în cazul întâlnirilor, precursorul căsătoriei.

Învățătura Bibliei e împotriva căsătoriei dintre un credincios și un necredincios. În 1 Corinteni 7.39, Pavel spune că o văduvă „este slobodă să se mărite cu cine vrea; numai în Domnul”. Mențiunea lui Pavel ca soțul ei să fie „în Domnul” este o directivă clară de a se căsători cu un creștin.

Pavel scrie, de asemenea: „Nu vă înjugați la un jug nepotrivit cu cei necredincioși. Căci ce legătură este între neprihănire și fărădelege? Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul?” (2 Corinteni 6.14) Principiul de aici este că o asociere strânsă cu necredincioșii duce adesea la compromiterea credinței. A te implica romantic cu un necredincios înseamnă să deschizi ușa problemelor. „Nu vă înșelași: «Tovărășiile rele strică obiceiurile bune.»” (1 Corinteni 15.33)

Dar cum rămâne cu situațiile în care un creștin a avut întâlniri cu un necreștin și cel necreștin a venit la credința în Isus? Îi dăm laudă Domnului pentru fiecare convertire, dar faptul că Dumnezeu a ales să salveze pe cineva care a avut întâlniri cu un creștin nu dovedește înțelepciunea întâlnirilor misionare în general sau că ar fi o practică biblică. În realitate, sunt mult mai multe cazuri de întâlniri misionare în care creștinul și-a coborât standardele sau și-a compromis convingerile, decât cele în care cineva a fost condus la Cristos. În ciuda celor mai bune intenții ale noastre, întâlnirile misionare rămân problematice și există forme mult mai eficiente de evanghelizare. Indicația Bibliei este că credincioșii trebuie să aibă întâlniri numai cu alți credincioși.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Sunt întâlnirile misionare o idee bună? Le poate Dumnezeu folosi?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries