settings icon
share icon
Întrebare

Poate înșelăciunea extratereștrilor să fie parte din vremurile sfârșitului?

Răspuns


Știm că evenimentele din perioada vremurilor sfârșitului, așa cum sunt descrise în Biblie, vor include o mare înșelare (Matei 24.24). Recent, a crescut interesul față de teoria că înșelăciunea va include ființe extraterestre de pe altă planetă. Pe cât de ciudată pare, această teorie e cu totul plauzibilă din perspectiva creștină. Cu toate că Biblia nu ne spune deloc dacă extratereștrii există sau nu – nu sunt incluși în relatarea creației din Genesa și nici nu sunt menționați altundeva – Biblia ne vorbește despre vizitatori dintr-o altă lume – cea spirituală.

Încă de la început, situații în care demoni (îngeri căzuți) au vizitat pământul au fost relatate de martori și consemnate. Știm de la întâlnirea Evei cu Satan că demonii sunt interesați de monitorizarea (și reorientarea) progresului omenirii. Vor să fie implicați, cu scopul de a atrage omenirea de la închinarea adusă lui Dumnezeu și, în schimb, de a atrage atenția oamenilor asupra lor. O altă situație remarcabilă a interacțiunii lor cu noi se găsește în Genesa 6.4, odată cu sosirea „fiilor lui Dumnezeu”. Relatarea din Genesa afirmă că aceste ființe puternice au întreținut relații sexuale cu femeile și au produs o super rasă de ființe cunoscute ca Nefilimi. Aceasta sună ca o chestiune de science fiction, și totuși se află chiar acolo în Biblie. Există similitudini izbitoare între această relatare și relatările altor culturi antice. Scrierile sumerienilor antici, de exemplu (care au produs primii o limbă scrisă), menționează prezența „Anunnaki”-lor, care erau zeități care au venit din cer să locuiască pe pământ cu oamenii. De asemenea, e interesant de observat că zeii sumerieni adesea au venit la ei sub formă de șerpi.

Aceste relatări, privite alături de lucrurile mărețe create de oamenii antici, fac posibilă teoria că demonii, sub forma unor ființe dintr-o altă lume, au venit pe pământ, aducându-le oamenilor înțelepciune și cunoaștere spectaculoase și căsătorindu-se cu fiicele lor, în încercarea de a-i atrage pe oameni de la Dumnezeu. Vedem deja din experiența Evei cu șarpele că demonii vor folosi ispitirea cu înțelepciunea superioară pentru a-i ademeni pe oameni și că oamenii sunt foarte susceptibili la ea.

Pot vremurile sfârșitului să includă o înșelăciune extraterestră similară? Biblia nu abordează în mod direct această chestiune, dar cu siguranță este plauzibilă din diverse motive. În primul rând, Biblia ne spune că lumea se va uni sub puterea lui Anticrist. Pentru a obține un acord între toate religiile lumii, pare plauzibil pentru „unificator” să vină dintr-o sursă cu totul nouă – o sursă extraterestră. E greu de imaginat ca o religie să devină capul tuturor celorlalte, dacă o cunoaștere nouă, nepământească, nu ar fi sursa atracției și a puterii noii „religii”. Acest lucru ar corespunde înșelăciunilor din trecut și ar fi o metodă foarte eficientă de a înșela un număr mare de oameni.

În al doilea rând, această înșelăciune poate oferi răspunsul la problema originii pământului. Teoria științifică conform căreia evoluția vieții pe pământ a fost generată spontan nu are încă răspuns pentru începutul vieții. Există dovezi pentru un „big bang”, dar acest lucru tot nu explică ce anume l-a cauzat. Dacă ființe extraterestre sosesc și ne dau o explicație pentru viața pe pământ, originea religiilor lumii și chiar originea planetei noastre, ar fi foarte convingător.

Acestea fiind spuse, nu trebuie să ne temem. Domnul a spus că nu ne va lăsa, nici nu ne va părăsi și că ne va proteja (1 Împărați 8.57, Matei 10.31, Isaia 41.10). Demonii/îngerii nu sunt omnipotenți, nici omniprezenți. Isus a spus că în vremurile sfârșitului apariția Lui va fi ca fulgerul – ușor văzut de toți. El a spus să fim atenți la orice ființă care spune „eu sunt Cristosul” sau la orice grup care spune „El e acolo” sau „iată-L aici” (Matei 24.23-24). A spus că vulturii se adună în jurul unui trup mort, însemnând că dacă vezi un grup de oameni adunându-se în jurul cuiva care se pretinde Cristos, acea persoană este moartă și un profet fals.

Trebuie să fim atenți la orice persoană care săvârșește semne și minuni fără fidelitate biblică sau fără prezența ascultării de Domnul Isus, la oricine care furnizează o cale de unificare a religiilor sau guvernelor lumii (Apocalipsa 13.5-8) și la orice ființă care promovează relații sexuale nenaturale (Genesa 6.4, Iuda 1.6-7) și, bineînțeles, la orice persoană care neagă faptul că Isus e Dumnezeu (2 Ioan 1.7). Mai mult, oricine prezintă un „substitut” pentru Isus, care Îl reprezintă ca „un Dumnezeu, dar nu singurul Dumnezeu” sau care afirmă despre El că a fost un simplu bun învățător, un simplu om sau chiar un supraom sau o ființă extraterestră este un înșelător.

În cele din urmă, dacă demonii care se manifestă ca extratereștri sunt parte din vremurile sfârșitului, trebuie să ne amintim că și ei sunt ființe create supuse Dumnezeului suveran și în cele din urmă Îi dau socoteală. Fie că e în formă extraterestră sau nu, descrierea demonilor din Apocalipsa e înfricoșătoare (Apocalipsa 9.1-2), dar nu trebuie să ne temem de cei care pot ucide trupul, ci numai de Cel care poate ucide trupul și sufletul în iad (Matei 10.28). Indiferent de ceea ce ni se întâmplă pe pământ, trebuie să ne încredem că Domnul este Salvatorul, Răscumpărătorul și Protectorul sufletului celor care-și pun încrederea în El (Psalmul 9.10, 22.5).

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Poate înșelăciunea extratereștrilor să fie parte din vremurile sfârșitului?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries