settings icon
share icon
Întrebare

Ce înseamnă să ai frică de Dumnezeu, sau să te temi de Domnul?

Răspuns


Pentru cel necredincios, frica de Dumnezeu este frica de judecata Lui Dumnezeu, și de moartea veșnică, moarte ce înseamnă despărțire veșnică de Dumnezeu (Luca 12:5; Evrei 10:31). Altfel stau lucrurile cu cel credincios. Pentru el, frica este reverență față de Dumnezeu. În Evrei 12:28-29 se găsește o excelentă descriere a acestei frici de Domnul, „Fiindcă am primit dar o împărăție, care nu se poate clătina, să ne arătăm mulțumitori, și să aducem astfel Lui Dumnezeu, o închinare plăcută, cu evlavie și cu frică; fiindcă Dumnezeul nostru este un foc mistuitor.” Acest sentiment de respect și uimire exprimă frica de Domnul pentru cel credincios. Acesta este factorul care ne motivează să ne supunem Creatorului Universului.

Proverbe 1:7 declară, “Frica de DOMNUL este începutul înțelepciunii…” Până nu înțelegem Cine este Dumnezeu și nu dezvoltăm o frică reverențioasă față de El, nu putem avea adevărata înțelepciune. Adevărata înțelepciune decurge din înțelegerea că Dumnezeu este sfânt, drept și neprihănit. În Deuteronom 10:12,20-21 găsim cuvintele, "Acum, Israele, ce alta cere de la tine DOMNUL Dumnezeul tău, decât să te temi de DOMNUL Dumnezeul tău, să umbli în toate căile Lui, să iubești și să slujești Domnului Dumnezeului tău, din toată inima ta și din tot sufletul tău. Să te temi de DOMNUL Dumnezeul tău, să-L slujești, să te alipești de El, și pe Numele Lui să juri. El este slava ta, El este Dumnezeul tău. El a făcut în mijlocul tău aceste lucruri mari și grozave pe care și le-au văzut ochii." Frica de Domnul este temelia umblării noastre în căile Lui, a slujirii Lui și fără îndoială, a iubirii noastre față de El.

Mulți au tendința de a reduce frica de Domnul pentru cei credincioși la “a-L respecta” pe Domnul. Desigur că respectul este inclus în conceptul fricii de Domnul, dar frica de Domnul e mai mult decât simplu respect! Frica de Domnul care este biblică, trebuie să includă înțelegerea faptului că Dumnezeu urăște păcatul, și neaparat trebuie să existe elementul fricii de judecata Lui Dumnezeu pentru păcat, chiar în viața celui credincios. În Evrei 12:5-11 citim despre felul cum Dumnezeu pedepsește, disciplinează pe cel credincios. Deși, pedeapsa este dată în dragoste (Evrei 12:6), este totuși un lucru de temut. Ca și copii, frica de pedeapsa părinților ne-a păzit, de unele acțiuni greșite! Același adevăr trebuie să fie valabil și în relația noastră cu Dumnezeu. Trebuie să ne temem de pedeapsa Lui, și de aceea trebuie să trăim în așa fel încât să-I fim plăcuți Lui Dumnezeu.

Credincioșii nu trebuie să fie “speriați” de Dumnezeu. Nu avem nici un motiv să ne speriem de Dumnezeu, sau să fim îngroziți de El! Noi avem promisiunea că nimic nu ne poate despărți de dragostea Lui (Romani 8:38-39). Avem deasemenea făgăduința că El nu ne va lăsa și nu ne va uita niciodată (Evrei 13:5). Frica de Domnul înseamnă să avem o așa reverență față de El, încât să determine felul cum ne trăim viața. A te teme de Domnul înseamnă a-L respecta, a te supune pedepsei Lui și a te închina cu simțul uimirii înaintea Lui!

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce înseamnă să ai frică de Dumnezeu, sau să te temi de Domnul?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries