settings icon
share icon
Întrebare

Ce înseamnă "hoarfrost" în Biblie?

Răspuns


Cuvântul hoarfrost este un cuvânt mai vechi pentru "îngheț". Hoarfrost se găsește în versiunea King James în Psalmul 147:16: "[Dumnezeu] dă zăpada ca lâna; El împrăștie hoarfrost ca cenușa." Alte apariții ale cuvântului în KJV sunt Psalmul 78:47 și (folosind hoar frost) Exodul 16:14. Cele mai multe alte traduceri, cum ar fi NIV și NASB, folosesc pur și simplu cuvântul îngheț.(În traducerile din limba română, atât versiunea D. Cornilescu cât și NTR folosescu termenul „brumă”)

Cuvintele hoar și hoary (care se găsesc de patru ori în KJV, dar nu și în versiunile moderne) se referă la o culoare cenușie albicioasă. Hoarfrost este pur și simplu "îngheț gri albicios". (Versiunea D. Cornilescu folosește expresia "bruma albă ca cenușa".) Cu alte cuvinte, este vorba despre îngheț. Utilizarea modernă a renunțat la partea descriptivă a cuvântului compus. Bruma de dimineață de pe iarbă apare adesea de un gri albicios. În KJV se vorbește despre "înghețul cenușiu" în Iov 38:29. (Versiunea D. Cornilescu folosește cuvântul promoroacă în acest verset.)

În KJV se folosește "hoary head" pentru a vorbi despre părul cărunt, dar este de fapt un idiom care se referă la bătrânețe (vezi Levitic 9:32 și Proverbe 16:31). Iov 41:32 folosește termenul hoary pentru a se referi la culoarea apei adânci atunci când este agitată.

Biblia vorbește despre îngheț în Psalmul 147:6 și Iov 38:29 pentru a vorbi despre puterea creatoare și controlul lui Dumnezeu. Gerul se formează din cauza modului în care Dumnezeu a creat ecosistemul pământului. Psalmul 147 vorbește despre nori, ploaie, zăpadă, îngheț, grindină și vânt. Sunt menționate atât procesele de îngheț, cât și cele de topire. În înțelepciunea Sa, Dumnezeu a făcut toate lucrurile. Concluzia cântecului este un Aleluia: "Lăudați pe Domnul!" (Psalmul 147:20)

Înghețul poate fi frumos, deși, în unele cazuri, dăunează plantelor. Dar poate fi și benefic: înghețul poate îmbunătăți aroma și conținutul de zahăr al unor fructe și legume. De asemenea, înghețul poate ucide dăunătorii.

Hoarfrost este doar o amintire în plus a modului complex în care a creat Dumnezeu lumea.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce înseamnă "hoarfrost" în Biblie?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries