settings icon
share icon
Întrebare

Există vreun înger al morții?

Răspuns


Ideea unui „înger al morții" este prezentă în cadrul câtorva religii. „Îngerul morții" este cunoscut ca Samael, Sariel sau Azrael în iudaism, ca Malak Almawt în islam, ca Yama sau Yamaraj în hinduism, ca Cosașul în ficțiunea populară. În numeroase mitologii, îngerul morții e închipuit în multe feluri, de la o înfățișare de schelet cu mantie cu glugă, până la o femeie frumoasă sau un copil mic. În timp ce detaliile variază, credința de bază este că o ființă vine la individ în momentul morții fie cauzând în fapt moartea, fie pur și simplu observând-o – cu scopul de a lua sufletul acestuia în Locuința morților.

Conceptul de „îngerul morții" nu ne este prezentat în Biblie. Biblia nu ne învață nicăieri că există un înger special responsabil cu moartea sau care e prezent ori de câte ori cineva moare. 2 Împărați 19.35 descrie un înger care omoară 185.000 de asirieni care invadaseră Israelul. Alții văd ce s-a întâmplat în Exodul 12, moartea întâilor născuți ai Egiptului, ca fiind lucrarea unui înger. Cu toate că acest lucru este posibil, Biblia nu atribuie niciunde moartea întâilor născuți vreunui înger. În orice caz, cu toate că Biblia prezintă îngeri care cauzează moartea la porunca Domnului, Scriptura nu ne învață în niciun loc că există un înger specific al morții.

Numai Dumnezeu e suveran peste momentul morții noastre. Niciun înger sau demon nu ne poate cauza în vreun fel moartea, înainte de momentul în care Dumnezeu a hotărât să se întâmple. Potrivit cu Romani 6.23 și Apocalipsa 20.11-15, moartea este o separare, separarea sufletului și a duhului de trupul nostru (moartea fizică) și, în cazul necredincioșilor, separarea veșnică de Dumnezeu (moartea veșnică). Moartea este ceva ce se întâmplă. Moartea nu este un înger, un demon, o persoană sau orice altă ființă. Îngerii pot provoca moartea și pot fi implicați în ceea ce ni se întâmplă după moarte – dar nu există niciun „înger al morții".

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Există vreun înger al morții?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries