settings icon
share icon
Întrebare

Au îngerii aripi?

Răspuns


Cea mai obișnuită imagine a unui înger e cea a unei ființe omenești cu aripi. Acest lucru nu e biblic. Biblia îi prezintă adesea pe îngeri că apar ca ființe omenești. Totuși, acest lucru nu indică faptul că îngerii, în esența lor, sunt asemănători ființelor umane. Mai mult, Biblia foarte rar îi descrie pe îngeri ca având aripi. Totuși, există în mod clar două tipuri de îngeri menționați în Biblie care au aripi: heruvimii (Exodul 25.20, Ezechiel 10) și serafimii (Isaia 6). Heruvimii și serafimii sunt două tipuri de îngeri, posibil cele două cele mai înalte grade de îngeri. Așadar, cam atât este clar, unii îngeri au aripi.

Biblia ne spune că îngerii sunt ființe spirituale (Evrei 1.14). Descrierile heruvimilor în Ezechiel 10 și a serafimilor în Isaia 6 sunt foarte neobișnuite. E clar că pentru Ezechiel și Isaia a fost dificil să descrie cu acuratețe vedeniile extraordinare pe care le-au avut cu cerul și îngerii. Ca ființe spirituale, nu e clar de ce ar avea nevoie de aripi. O ființă spirituală nu are nevoie de aripi ca să zboare. Îngerii nu sunt legați de legile universului fizic.

Așadar, au îngerii aripi? Da, unii îngeri au aripi. Totuși, nu trebuie să limităm ceea ce îngerii pot sau nu să facă pe baza înțelegerii noastre limitate cu privire la aripile pe care unii îngeri le au, așa cum este descris în Biblie.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Au îngerii aripi?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries