settings icon
share icon
Întrebare

Există îngeri printre noi?

Răspuns


În toată Scriptura, vedem nenumărate situații în care îngerii au fost parte integrantă din planul lui Dumnezeu. Un verset face aluzie la posibilitatea ca îngerii să umble printre noi în ziua de azi: „Să nu dați uitării primirea de oaspeți, căci unii, prin ea, au găzduit, fără să știe, pe îngeri.” (Evrei 13.2) Referirea evidentă e la Avraam, ai cărui vizitatori angelici i s-au arătat ca oameni (Genesa 18). Acest verset poate confirma sau nu faptul că îngerii umblă într-adevăr printre noi, fără să știm; „au găzduit” e la timpul trecut, astfel că întâlniri din zilele noastre nu sunt menționate explicit.

Există o mulțime de exemple scripturale de întâlniri angelice, așadar știm că Dumnezeu poate folosi și folosește îngeri pentru îndeplinirea anumitor lucruri. Ceea ce nu știm cu siguranță e cât de des îngerii își îngăduie să fie văzuți de oameni. Iată lucrurile de bază pe care le știm despre îngeri din Biblie: îngerii le pot da instrucțiuni oamenilor (Genesa 16.9), îi pot ajuta pe oameni (Daniel 6.22), le duc mesaje oamenilor (Luca 1.35), apar în vedenii și vise (Daniel 10.13), îi protejează pe oameni (Exodul 23.20) și ajută la îndeplinirea planurilor lui Dumnezeu.

Știm că Dumnezeu i-a creat pe îngeri și îi folosește în planul Său. Îngerii au un simț al individualității, din moment ce unii au nume (cum sunt Gabriel și Mihail) și toți au diverse responsabilități în cadrul ierarhiei angelice.

Dar umblă ei printre noi? Dacă Dumnezeu alege să îi folosească în acest fel în planurile Lui speciale pentru noi, da, cu siguranță pot umbla printre noi înfăptuind voia lui Dumnezeu. Îngerii sunt menționați în Genesa și în Apocalipsa și au fost martori la crearea lumii (Iov 38.7). Dumnezeu Și-a folosit oastea cerească de la începutul timpului și o va folosi și la sfârșitul vremurilor, potrivit Scripturii. E foarte posibil că mulți oameni în ziua de azi au întâlnit sau au văzut un înger fără să-și dea seama.

Dacă îngerii umblă printre noi, e pentru că servesc un scop stabilit de Dumnezeu. Biblia menționează demoni care cutreieră pământul cu singurul scop de a distruge (Matei 12.43-45). Satan și forța lui demonică probabil pot apărea fizic în mare măsură la fel cum pot face sfinții îngeri. Scopul lui Satan e de a înșela și de a ucide. Satan „se preface într-un înger de lumină” (2 Corinteni 11.14).

O observație importantă: îngerilor nu trebuie să li se aducă glorificare sau închinare (Coloseni 2.18). Ei sunt entități care îndeplinesc voia lui Dumnezeu și își spun „împreună-slujitori” cu noi (Apocalipsa 22.9).

Indiferent dacă experimentăm sau nu într-adevăr întâlniri cu îngeri, lucrul cel mai important e că avem parte de experiența mântuirii prin Isus Cristos. El e mai presus de toți îngerii și toți oamenii și numai El e vrednic de închinare. „Tu, Doamne, numai Tu ai făcut cerurile, cerurile cerurilor și toată oștirea lor și pământul cu tot ce este pe el, mările cu tot ce cuprind ele. Tu dai viață tuturor acestor lucruri și oștirea cerurilor se închină înaintea Ta.” (Neemia 9.6)

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Există îngeri printre noi?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries