settings icon
share icon
Întrebare

Sunt demonii îngeri căzuţi?

Răspuns


Timpul când Dumnezeu a creat îngerii este deschis spre dezbatere, dar ce se cunoaşte cu siguranţă este că Dumnezeu a creat totul ca fiind bun, pentru că Dumnezeu, în sfinţenia Sa, nu poate crea ceva păcătos. Aşa că, atunci când Satan, care a fost cândva îngerul Lucifer, s-a revoltat împotriva lui Dumnezeu şi a căzut din ceruri (Isaia 14; Ezechiel 28), o treime din oştirea de îngeri s-a alăturat acestei insurecţii (Apocalipsa 12:3-4, 9). Nu există niciun dubiu că aceşti îngeri căzuţi sunt astăzi cunoscuţi ca demoni.

Ştim că iadul a fost pregătit pentru Diavol şi îngerii lui, după Matei 25:41: „Apoi va zice celor de la stânga Lui: «Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic, care a fost pregătit Diavolului şi îngerilor lui!»” Iisus, prin folosirea pronumelui posesiv „lui”, face clar faptul că aceşti îngeri îi aparţin lui Satan. Apocalipsa 12:7-9 descrie o luptă îngerească de la sfârşitul timpului dintre Mihail şi „îngerii lui” şi Diavolul şi „îngerii lui”. Din aceste verste şi altele similare reiese clar că demonii şi îngerii căzuţi sunt în sinonimie.

Unii resping ideea că demonii sunt îngeri căzuţi datorită faptului că Iuda versetul 6 declară despre îngerii care au păcătuit că au fost „puşi în lanţuri veşnice”. Totuşi, este clar că nu toţi îngerii care au păcătuit sunt „legaţi”, pentru că Satan este încă liber (1 Petru 5:8). De ce i-ar închide Dumnezeu pe toţi ceilalţi îngeri căzuţi, însă i-ar permite liderului revoltei să rămână liber? Se pare că Iuda versetul 6 se referă la faptul că Dumnezeu a închis îngerii căzuţi care s-au revoltat într-un alt mod, probabil incidentul cu „fiii lui Dumnezeu” din Geneza capitolul 6.

Cea mai comună explicaţie alternativă pentru originea demonilor este aceea când Nefilimii din Geneza 6 au fost distruşi de Potop, iar sufletele lor fără trup au devenit demoni. În vreme ce Biblia nu spune specific ce s-a întâmplat cu sufletele Nefilimilor când au fost omorâţi, este puţin probabil că Dumnezeu i-ar distruge pe Nefilimi în Potop doar pentru a le permite sufletelor lor să facă mai mult rău sub formă de demoni. Cea mai consistentă explicaţie biblică pentru originea demonilor este aceea că sunt îngeri căzuţi, îngeri care s-au revoltat împotriva lui Dumnezeu alături de Satan.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Sunt demonii îngeri căzuţi?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries