settings icon
share icon
Întrebare

Trebuie să cred în ineranţa Bibliei pentru a fi mântuit?

Răspuns


Nu suntem mântuiţi prin credinţa în inspiraţia sau ineranţa Bibliei. Suntem mântuiţi prin credinţa în Domnul Iisus Hristos ca şi Mântuitor al nostru (Ioan 3:16; Efeseni 2:8-9; Romani 10:9-10). În acelaşi timp, totuşi, aflăm de Iisus Hristos, moartea şi învierea Lui pentru noi doar din Biblie (2 Corinteni 5:21; Romani 5:8). Nu trebuie să credem tot ce scrie în Biblie pentru a fi mântuiţi, însă trebuie să credem în Iisus Hristos care este proclamat de Biblie. În mod cert ar trebui să ne bazăm pe Biblie ca şi Cuvânt al lui Dumnezeu şi ar trebui să credem absolut tot ce ne învaţă Biblia.

La început, când sunt mântuiţi, oamenii în general ştiu foarte puţine despre Biblie. Mântuirea este un proces care începe cu înţelegerea stării noastre păcătoase, şi nu cu înţelegerea ineranţei Scripturii. Conştiinţa noastră ne spune că nu suntem în stare de a sta prin meritele noastre înaintea unui Dumnezeu sfânt. Ştim că nu suntem suficient de drepţi pentru a face acest lucru, aşa că ne întoarcem spre El şi acceptăm jertfa Fiului Său pe cruce pentru a plăti păcatul nostru. Ne punem toată încrederea în El. De atunci încolo avem o natură complet nouă, curată şi nepângărită de păcat. Duhul Sfânt al lui Dumnezeu locuieşte în inimile noastre, pecetluindu-ne pentru veşnicie. Din acel moment mergem înainte, iubindu-L şi ascultându-L pe Dumnezeu mai mult şi mai mult în fiecare zi. Parte a acestui “mers înainte” este hrănirea zilnică din Cuvântul Său pentru a creşte şi a ne întări în umblarea noastră cu El. Doar Biblia are puterea de a produce această minune în vieţile noastre.

Daca credem şi ne încredem în persoana şi lucrarea Domnului Iisus Hristos, aşa cum învaţă Biblia, suntem mântuiţi. Când ne încredem în Iisus Hristos, totuşi, Duhul Sfânt va lucra în inimile şi minţile noastre, şi ne va convinge că Biblia este adevărată şi demnă de încredere (2 Timotei 3:16-17). Dacă există îndoieli în mintea noastră legate de ineranţa Scripturii, cel mai bun mod de a ne ocupa cu aceasta este de a-L ruga pe Dumnezeu să ne dea asigurare şi încredere în Cuvântul Său. El este mai mult decât dispus să dea răspuns celor care Îl caută onest şi din toată inima (Matei 7:7-8).

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Trebuie să cred în ineranţa Bibliei pentru a fi mântuit?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries