settings icon
share icon
Întrebare

Dacă te îndoiești de mântuirea ta, înseamnă acest lucru că nu ești mântuit cu adevărat?

Răspuns


Toți au îndoieli ocazionale. Dacă ai sau nu îndoieli nu determină dacă ești sau nu creștin. Chiar și atunci când un creștin e lipsit de credință, Dumnezeu e credincios (2 Timotei 2.13). Dumnezeu vrea ca noi să fim siguri și încrezători de mântuirea noastră (Romani 8.38-39, 1 Ioan 5.13). Dumnezeu promite că oricine crede în Isus Cristos va fi mântuit (Ioan 3.16, Romani 10.9-10). Cu toții am păcătuit și suntem lipsiți de slava lui Dumnezeu (Romani 3.23). Drept urmare, merităm moartea și o veșnicie despărțiți de Dumnezeu (Romani 6.23). Dar Dumnezeu ne-a iubit suficient de mult încât să moară în locul nostru, luând El pedeapsa pe care o meritam (Romani 5.8). Ca urmare, toți cei care cred sunt mântuiți și asigurați pentru veșnicie.

Uneori îndoiala este un lucru bun. Pavel ne spune în 2 Corinteni 13.5: „Pe voi înșivă încercați-vă dacă sunteți în credință.” Trebuie să ne cercetăm pe noi înșine ca să fim siguri că Isus este cu adevărat Mântuitorul nostru și Duhul Sfânt locuiește cu adevărat în noi. Dacă locuiește, nu putem sub nicio formă pierde mântuirea pe care Cristos a obținut-o pentru noi (Romani 8.38-39). Dacă nu locuiește, atunci e posibil ca Duhul Sfânt să ne convingă de păcat și să ne determine să ne pocăim și să ne împăcăm cu Dumnezeu prin Cristos. Siguranța mântuirii noastre vine din cunoașterea faptului că odată ce suntem în Cristos, suntem asigurați din punct de vedere etern. Dar credința mântuitoare autentică este dovedită prin faptele sale (Iacov 2.14-26) și roada Duhului din noi (Galateni 5.22). Lipsa acestei dovezi poate fi uneori cauza îndoielilor noastre.

Ți-ai pus încrederea în Cristos? Dacă răspunsul este da, atunci leapădă îndoielile și încrede-te în Dumnezeu. Dacă Îl cunoști pe Isus ca Mântuitor al tău, fără îndoială că ești mântuit! Dacă răspunsul este nu, atunci crede în Domnul Isus Cristos și vei fi mântuit! Dacă ai întrebări cu privire la mântuire, nu ezita să ne întrebi. Sau poți vizita pagina noastră „Got Eternal Life” (în limba română „Am viața veșnică?”).

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Dacă te îndoiești de mântuirea ta, înseamnă acest lucru că nu ești mântuit cu adevărat?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries