settings icon
share icon
Întrebare

În ce măsură trebuie să fie închinarea în biserică o prioritate?

Răspuns


Dacă cineva ți-ar salva viața, ai răspunde cu recunoștință. Când ni se dă un dar pe care nu l-am putea obține niciodată, ne facem cunoscută aprecierea. Închinarea este exprimarea recunoștinței noastre și a aprecierii la adresa lui Dumnezeu. Isus ne-a salvat. Dragostea lui Dumnezeu este necondiționată. Închinarea noastră Îi recunoaște autoritatea de Creator al Universului și de Mântuitor al sufletului nostru. Închinarea, prin urmare, este una dintre cele mai importante priorități atât pentru credincios, cât și pentru întreaga biserică.

Creștinismul este unic între religii prin faptul că se bazează pe o relație personală cu Dumnezeu. Exodul 34.14 spune: „Să nu te închini înaintea unui alt dumnezeu; căci Domnul Se numește gelos, este un Dumnezeu gelos." Miezul credinței noastre este relația personală cu Creatorul nostru.

Închinarea este un act de celebrare a acelei relații personale. Prin închinare, comunicăm cu Dumnezeul nostru. Prin închinare, Îi recunoaștem domnia și divinitatea. Fie că este exprimată prin muzică, strigăte, rugăciuni, fie prin alte mijloace, închinarea este, la bază, expresia intimității cu Dumnezeu. Trebuie să trăim în ascultare de poruncile lui Dumnezeu, dar El nu dorește o ascultare rece, lipsită de rațiune. Deuteronomul 6.5 spune: „Să-L iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și cu toată puterea ta."

Biserica este adunarea tuturor celor care cheamă Numele lui Dumnezeu, beneficiind de harul care ne este oferit prin moartea lui Isus pe cruce. Ni se spune să facem ucenici și să trăim în ascultare de poruncile lui Dumnezeu. 1 Ioan 3.24 spune: „Cine păzește poruncile Lui rămâne în El și El în el." Fiecare membru din biserică este chemat să se închine lui Dumnezeu. Fiecare dintre noi trebuie să petrecem timp în rugăciune, vorbindu-I lui Dumnezeu din inimă. Trebuie să citim cuvintele Lui din Scriptură și să medităm la ele în inima noastră. Momentele de închinare în privat sunt fundamentale pentru maturitatea noastră spirituală. Ca trup de credincioși, trebuie să fim implicați în mod consecvent în închinare prin cântare, rugăciune, dobândirea cunoașterii Cuvântului lui Dumnezeu și prin exercitarea darurilor noastre spirituale, în folosul bisericii. Închinarea este prioritatea numărul unu pentru biserică.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

În ce măsură trebuie să fie închinarea în biserică o prioritate?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries