settings icon
share icon
Întrebare

Ce înseamnă să fii în Cristos?

Răspuns


Galateni 3.26-28 ne dă un indiciu pentru ceea ce înseamnă sintagma „în Cristos”. „Căci toți sunteți fii ai lui Dumnezeu prin credința în Cristos Isus. Toți care ați fost botezați pentru Cristos v-ați îmbrăcat cu Cristos. Nu mai este nici iudeu, nici grec; nu mai este nici rob, nici slobod; nu mai este nici parte bărbătească, nici parte femeiască, fiindcă toți sunteți una în Cristos Isus.” Pavel le vorbește creștinilor din Galatia, amintindu-le de identitatea nouă pe care o au de când și-au pus credința în Isus Cristos. A fi „botezați pentru Cristos” înseamnă că au fost identificați cu Cristos, odată ce au părăsit felul vechi de viață păcătos și au îmbrățișat viața nouă în Cristos (Marcu 8.34, Luca 9.23). Când răspundem la atragerea Duhului Sfânt, El ne „botează” în familia lui Dumnezeu. 1 Corinteni 12.13 spune: „Noi toți, în adevăr, am fost botezați de un singur Duh, ca să alcătuim un singur trup, fie iudei, fie greci, fie robi, fie slobozi, și toți am fost adăpați dintr-un singur Duh.”

Câteva locuri din Scriptură fac referire la faptul că un credincios este „în Cristos” (1 Petru 5.14, Filipeni 1.1, Romani 8.1). Coloseni 3.3 spune: „Căci voi ați murit, și viața voastră este ascunsă cu Cristos în Dumnezeu.” Dumnezeu este dreptatea perfectă. El pur și simplu nu poate trece cu vederea sau să scuze păcatul nostru; acest lucru nu ar fi drept. Trebuie o plată pentru păcat. Toată mânia pe care o are Dumnezeu împotriva răului a fost vărsată asupra propriului Lui Fiu. Când Isus a luat locul nostru pe cruce, a suferit pedeapsa pe care o merită păcatul nostru. Ultimele Lui cuvinte înainte să moară au fost: „S-a isprăvit!” (Ioan 19.30) Ce s-a terminat? Nu numai viața Lui pe pământ. Așa cum a demonstrat cu trei zile mai târziu, aceasta nu s-a încheiat (Matei 28.7, Marcu 16.6, 1 Corinteni 15.6). Ceea ce s-a terminat la cruce a fost planul lui Dumnezeu de a răscumpăra lumea Lui căzută. Când Isus a spus: „S-a isprăvit”, afirma că a plătit pe deplin cu succes pentru fiecare act de rebeliune din trecut, prezent și viitor.

A fi „în Cristos” înseamnă că am acceptat jertfa Lui ca plată pentru păcatele noastre. Cazierul nostru conține fiecare gând păcătos, acțiune sau atitudine pe care le-am comis vreodată. Nicio măsură de autocurățire nu ne poate face suficienți de puri încât să asigure iertarea de păcate și o relație cu un Dumnezeu sfânt (Romani 3.10-12). Biblia spune că în starea noastră de păcat suntem dușmani cu Dumnezeu (Romani 5.10). Când acceptăm jertfa Lui în locul nostru, El schimbă contul cu noi. El ia lista noastră de păcate și ne dă în schimb contul Lui perfect care e plăcut lui Dumnezeu în totalitate (2 Corinteni 5.21). Un schimb divin are loc la piciorul crucii: natura noastră veche păcătoasă pentru natura lui perfectă (2 Corinteni 5.17).

Pentru a intra în prezența unui Dumnezeu sfânt, trebuie să ne ascundem în neprihănirea lui Cristos. A fi „în Cristos” înseamnă că Dumnezeu acum nu ne mai vede imperfecțiunile; El vede neprihănirea Fiului Său (Efeseni 2.13, Evrei 8.12). Numai „în Cristos” păcatul nostru este șters, relația noastră cu Dumnezeu e restaurată și veșnicia noastră este asigurată (Ioan 3.16-18, 20.31).

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce înseamnă să fii în Cristos?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries