settings icon
share icon
Întrebare

Cum îmi împărtășesc mărturia mea creștină?

Răspuns


O mărturie eficientă e una care transmite atât experiența ta, cât și Evanghelia lui Cristos, așa încât o altă persoană să aibă informația despre procesul mântuirii. (1) Începe prin a scrie detaliile despre cum ai ajuns să te încrezi în Cristos să te salveze, răspunzând la următoarele întrebări ajutătoare: a) Cine mi-a spus despre Cristos? b) Ce evenimente au dus la a mă încrede sau a crede în Cristos? c) Când mi-am pus încrederea în Cristos? d) Unde eram când am crezut pentru prima dată? e) Cum a fost credința în Cristos o binecuvântare pentru mine?

(2) Pasul următor e să scrii lucrurile acestea astfel încât să curgă ca o povestire. Încearcă să fii cât de concis posibil. Ai în vedere ca lungimea mărturiei tale să fie în așa fel încât să poată fi împărtășită eficient în trei minute sau mai puțin.

(3) Asigură-te că incluzi versete potrivite în mărturia ta. Amintește-ți că Scriptura e autoritativă, pentru că e Cuvântul lui Dumnezeu. Ca exemplu, mărturia ta ar trebui să constea din faptul că ai devenit conștient că erai despărțit de Dumnezeu prin păcatul tău (Romani 3.23), realizarea faptului că urma să petreci veșnicia departe de Dumnezeu dacă nu primeai iertare (Romani 6.23), înțelegerea faptului că Dumnezeu Și-a trimis singurul Lui Fiu perfect, Isus Cristos, să moară și să plătească pentru păcatul tău (Romani 5.8) și, în cele din urmă, faptul că ai primit iertarea, încrezându-te numai în plata pentru păcat pe care a făcut-o Cristos (Faptele Apostolilor 16.31).

Ca exemplu, mai jos e mărturia mea, despre felul în care am ajuns să mă încred în Cristos ca Salvator al meu.

Deși copil și apoi adolescent fiind am vorbit de trei sau patru ori cu un pastor despre cum pot merge în cer când mor, nu am înțeles niciodată cu adevărat Evanghelia lui Isus Cristos până la vârsta de tânăr adult de douăzeci și ceva de ani. În decursul câtorva ani, am început să citesc Biblia, să ascult câțiva buni învățători conservatori ai Bibliei la televizor și să discut ceea ce auzeam cu creștini, la locul de muncă. Prin acestea, am ajuns să-mi dau seama că eram un păcătos despărțit de Dumnezeu și meritam să fiu despărțit veșnic de Dumnezeu. Acest lucru se baza pe Romani 3.23 „toți au păcătuit și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu” și Romani 6.23 „plata păcatului este moartea”. De asemenea, am ajuns să înțeleg că Dumnezeu mă iubește atât de mult, încât L-a trimis pe Fiul Său, Isus, și Isus a venit pe pământ anume să moară pentru păcatele mele (și ale întregii lumi), astfel încât să pot fi iertat (Romani 5.8, Ioan 3.16).

În cele din urmă, am ajuns să înțeleg că sub nicio formă nu puteam fi suficient de bun sau să-mi câștig intrarea în cer. Romani 3.19 spune că nu e nimeni care să facă binele, și Efeseni 2.8-10 afirmă că mântuirea este un dar de la Dumnezeu, nu ceva câștigat, și se primește numai prin credință, care înseamnă pur și simplu să mă încred sau să mă bazez complet pe moartea, îngroparea și învierea lui Cristos ca plată pentru păcatul meu. După ce am ajuns să înțeleg aceste adevăruri din Scriptură, am experimentat un simțământ al siguranței că de vreme ce nu-mi puteam câștiga prin fapte mântuirea, nu o puteam nici pierde, fiind un dar de la Dumnezeu.

A fost o mare ușurare să știu că am fost iertat și că Dumnezeu e de partea mea și a vrut și încă vrea ceea ce e mai bine pentru mine. De când am început viața mea cu Cristos, prin puterea Duhului Sfânt care locuiește în inima mea a continuat să mă sfințească prin Cuvântul Lui și prin lucrarea Lui în viața mea. Această iertare și siguranță pe care le am de la Dumnezeu pot fi și ale tale, dacă te vei încrede numai în Cristos pentru iertarea păcatelor tale.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Cum îmi împărtășesc mărturia mea creștină?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries