settings icon
share icon
Întrebare

Ce spune Biblia despre punerea mâinilor?

Răspuns


Romani 13.1-7 arată foarte clar că Dumnezeu așteaptă de la noi să ascultăm de legile guvernului. Singura excepție e când o lege a guvernului te obligă să nu asculți de o poruncă din partea lui Dumnezeu (Fapte 5.29). Imigrația ilegală e încălcarea legii guvernamentale. Nimic din Scriptură nu contrazice ca o națiune să aibă legi privitoare la imigrație. Prin urmare, e păcat, rebeliune împotriva lui Dumnezeu, să intri ilegal într-o altă țară.

Imigrația ilegală e bineînțeles o chestiune controversată în Statele Unite (și în alte țări) în ziua de azi. Unii argumentează că legile privitoare la imigrație sunt nedrepte, necuvenite și chiar discriminatorii – oferindu-le indivizilor justificare pentru a imigra ilegal. Totuși, Romani 13.1-7 nu acordă permisiunea de a încălca o lege numai pentru că e nedreaptă. Din nou, chestiunea nu e caracterul drept al legii. Singurul motiv biblic pentru a încălca o lege guvernamentală e dacă legea încalcă Cuvântul lui Dumnezeu. Când Pavel a scris Cartea Romani, se afla sub autoritatea Imperiului Roman, condus probabil de cel mai rău dintre toți împărații romani, Nero. Sub acea domnie, erau multe legi necuvenite, nedrepte și/sau evident rele. Totuși, Pavel i-a învățat pe creștini să se supună guvernului.

Sunt legile privitoare la imigrație din Statele Unite necuvenite sau nedrepte? Unii cred că da, dar nu aceasta este problema. Toate țările dezvoltate din lume au legi privind imigrația, unele mai stricte decât cele din SUA și unele mai puțin stricte. Nimic din Biblie nu interzice ca o țară să aibă granițele complet deschise sau complet închise. Romani 13.1-7 îi dă, de asemenea, guvernului autoritatea de a-i pedepsi pe cei care încalcă legea. Fie că pedeapsa e închisoarea și/sau deportarea sau ceva și mai sever, ține de dreptul guvernului de a decide.

Marea majoritate a imigranților ilegali din Statele Unite au venit cu scopul de a duce o viață mai bună, de a purta de grijă de familia lor și de a scăpa de sărăcie. Acestea sunt scopuri și motivații bune. Totuși, nu e biblic să încalci o lege pentru a dobândi ceva „bun". Să porți de grijă de săraci, de orfani și de văduve e ceva ce Biblia ne poruncește să facem (Galateni 2.10, Iacov 1.27, 2.2-15). Totuși, adevărul biblic că trebuie să avem grijă de cei defavorizați nu înseamnă că trebuie să încălcăm legea pentru a face acest lucru. Susținerea, facilitarea și/sau încurajarea imigrației ilegale este, prin urmare, tot o încălcare a Cuvântului lui Dumnezeu. Cei care caută să imigreze într-o altă țară trebuie să se supună întotdeauna legilor imigrației din acea țară. Cu toate că acest lucru poate genera întârzieri și frustrări, aceste motive nu-i dau persoanei dreptul de a încălca o lege.

Care e soluția biblică pentru imigrația ilegală? Simplu... nu face acest lucru; ascultă de legi. Dacă neascultarea nu e o opțiune biblică, ce poate fi făcut privitor la o lege a imigrației nedreaptă? Cetățenii au tot dreptul să caute să schimbe legile privitoare la imigrație. Dacă ai convingerea că o lege a imigrației e nedreaptă, fă tot ceea ce-ți stă în puteri din punct de vedere legal ca legea să fie schimbată, apelând la rugăciune, petiție, vot, protest pașnic etc. Ca și creștini, trebuie să fim primii care să căutăm să schimbăm orice lege nedreaptă. În același timp, trebuie, de asemenea, să arătăm supunere față de Dumnezeu prin faptul că ascultăm de guvernul pe care l-a pus ca autoritate peste noi.

„Fiți supuși oricărei stăpâniri omenești, pentru Domnul: atât împăratului, ca înalt stăpânitor, cât și dregătorilor, ca unii care sunt trimiși de el să pedepsească pe făcătorii de rele și să laude pe cei ce fac bine. Căci voia lui Dumnezeu este ca, făcând ce este bine, să astupați gura oamenilor neștiutori și proști. Purtați-vă ca niște oameni slobozi, fără să faceți din slobozenia aceasta o haină a răutății, ci ca niște robi ai lui Dumnezeu." (1 Petru 2.13-16)

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce spune Biblia despre punerea mâinilor?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries