settings icon
share icon
Întrebare

Îl iubește Dumnezeu pe Satan?

Răspuns


Nu, Dumnezeu nu îl iubește pe Satan și nici noi nu trebuie să îl iubim. Dumnezeu nu poate iubi ceea ce este nelegiuit și nesfânt și Satan este întruchiparea acestor lucruri. El este potrivnicul (1 Petru 5.8), cel rău (Matei 6.13), tatăl minciunii și un ucigaș (Ioan 8.44), acuzatorul oamenilor lui Dumnezeu (Apocalipsa 12.10), Ispititorul (1 Tesaloniceni 3.5), mândru, rău și violent (Isaia 14.12-15), înșelător (Fapte 13.10), uneltitor (Efeseni 6.11), hoț (Luca 8.12) și multe alte lucruri rele. El este, de fapt, tot ceea ce Dumnezeu urăște. Inima lui Satan este fermă și consolidată în ura lui față de Dumnezeu, judecata lui este finală și nimicirea lui e sigură. Apocalipsa 20 descrie planul viitor al lui Dumnezeu cu privire la Satan și dragostea pentru Satan nu face parte din el.

Porunca lui Isus să ne iubim dușmanii (Matei 5.44) e menită să guverneze relațiile interumane din lumea aceasta. Îl iubim pe Dumnezeu și îi iubim pe oameni (chiar și pe dușmanii noștri), care sunt făcuți după chipul lui Dumnezeu. Îngerii nu sunt făcuți după chipul lui Dumnezeu. Nu ni se spune niciodată să-i iubim pe sfinții îngeri și cu siguranță nu ni se spune niciodată să-i iubim pe îngerii răi.

Pentru că Satan este tot ceea ce e în antiteză cu Dumnezeul pe care Îl iubim, nu-l putem iubi pe Satan. Dacă l-am iubi pe Satan, am fi obligați să-L urâm pe Dumnezeu, pentru că sfințenia este opusul păcatului.

Dumnezeu a hotărât deja că nu va exista iertare pentru Satan; noi suntem obiectul dragostei jertfitoare a lui Dumnezeu, arătată la cruce. Răscumpărând cu dragoste omenirea, Dumnezeu l-a „făcut de ocară" pe Satan (Coloseni 2.15). Judecarea lui Satan de către Dumnezeu va fi parte din dragostea Lui măreață pentru noi.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Îl iubește Dumnezeu pe Satan?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries