settings icon
share icon
Întrebare

Am comis păcatul _____. Mă va ierta Dumnezeu?

Răspuns


Completează _____ cu orice păcat l-ai fi comis. Da, Dumnezeu poate și va ierta orice păcat. Doctrina ispășirii explică mântuirea și iertarea de păcat. Dumnezeu a atribuit neprihănirea lui Cristos acelora care, cu umilință, cer să fie iertați de păcate (Isaia 53.5-6, 2 Corinteni 5.21). El a plătit prețul întreg pentru păcatul nostru și credincioșii sunt iertați pe deplin de toate păcatele pe care le-au comis – trecute, prezente și viitoare. Există, de asemenea, o iertare zilnică, pe măsură ce ne mărturisim păcatele și le părăsim, pentru sfințirea noastră. Dacă compari orice păcat cu omorârea lui Isus, pălește prin comparație, și totuși, Isus a spus: „Tată, iartă-i, căci nu știu ce fac!" (Luca 23.34)

Conceptul de mântuire și cel de iertare sunt conectate în mod inseparabil. Din fericire, harul lui Dumnezeu e suficient pentru orice păcat și pentru toate păcatele, indiferent cu ce păcat completezi spațiul. Primirea iertării ține de individ. Aceasta e prima chestiune; vei primi mântuirea (iertarea de păcat) pe care Cristos o oferă? Dacă răspunsul este „da", atunci ești pe deplin iertat de toată datoria păcatului (Fapte 13.38-39). Această iertare vine numai prin credința în Isus și harul lui Dumnezeu, nu prin lucrări sau fapte bune (Romani 3.20, 22). Mântuirea începe prin recunoașterea în umilință că nu vom fi niciodată suficient de buni încât să ajungem în cer prin meritul nostru și că avem nevoie de iertare. Primirea lui Isus Cristos înseamnă să crezi că moartea și învierea Lui au plătit pedeapsa pentru toate păcatele comise vreodată și că acest lucru e suficient să acopere toate păcatele (2 Corinteni 12.9).

Așadar, dacă L-ai primit pe Isus Cristos ca Mântuitor al tău, Dumnezeu a iertat deja toate păcatele tale. Dacă nu L-ai primit, mărturisește-ți păcatele lui Dumnezeu, și El te va curăța și te va restabili în părtășia cu El (1 Ioan 1.8-9). Chiar și după ce ai primit iertarea, poți să mai experimentezi un sentiment de vinovăție. Să te simți vinovat cu privire la păcat e de fapt un răspuns natural al conștiinței noastre și e prezent să ne amintească să nu repetăm tiparele păcătoase. Înțelegerea faptului că Isus poate să ierte orice măsură de păcat e speranța mântuirii noastre. Înțelegerea iertării e remediul pentru sentimentele de vinovăție.

Știind că iertarea e cu adevărat un dar minunat, plin de har din partea unui Dumnezeu care ne iubește ne dă posibilitatea să vedem cât de minunat e El într-adevăr. Când ne gândim la păcatul nostru și la cât de nelegiuiți și nevrednici de iertare suntem, devine clar că Dumnezeu e iubitor, plin de compasiune și vrednic de închinarea noastră. Mândria noastră păcătoasă care se împotrivește cererii de iertare e cea care stă între noi și relația cu un Salvator plin de grijă. În ceea ce-i privește pe cei care cer iertare, ei pot crede că Isus e suficient și gata să-i ierte și să-i mântuiască de păcat și în cele din urmă vor intra în curțile Lui cu laude (Psalmul 100.4).

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Am comis păcatul _____. Mă va ierta Dumnezeu?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries